Old 05-18-2019, 10:14 AM   #1
mawi
Human being with feelings
 
mawi's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 655
Default MIDI editor wishes

Since I often work with MIDI, it bothers me that I always have to switch between the Arrange/main window and the MIDI editor window. So I have to switch to the Arrange/main window when I have to load or edit a VSTi or draw or edit MIDI items (cut, move, mute, loop, etc.). The MIDI editor window loses the MIDI selection and becomes inactive for keyboard shortcuts. Now my request is to have a MIDI editor in which I can create a whole MIDI song without leaving the MIDI editor window. This means creating new tracks and loading/editing VSTi. Create and edit MIDI items (cut, move, mute, loop, etc.). I have drawn some ideas into a screenshot. Further suggestions are welcome.

https://www.dropbox.com/s/5p5nfb9tmf...torfr.png?dl=0
__________________
Soundstudio Theme
Reaplay G Theme

Last edited by mawi; 05-24-2019 at 09:03 AM. Reason: new screenshot
mawi is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 01:04 PM   #2
Mordi
Human being with feelings
 
Mordi's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Norway
Posts: 527
Default

How many screens do you have? I would imagine a dual-screen setup could alleviate some of your issues.
Mordi is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 01:53 PM   #3
mawi
Human being with feelings
 
mawi's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 655
Default

I have a 27 inch screen with 1920x1080px resolution. I only want to work with one screen. So it would be good if Reaper was optimized for it. So a 1-window solution.
__________________
Soundstudio Theme
Reaplay G Theme
mawi is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 09:04 AM   #4
mawi
Human being with feelings
 
mawi's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 655
Default

Am I the only one with such wish?
__________________
Soundstudio Theme
Reaplay G Theme
mawi is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 12:37 PM   #5
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 6,278
Default

I just run it fullscreen and use escape key to close it.
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is online now   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 01:36 PM   #6
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,944
Default

I use dual monitor setup. Solves everything. You can't have everything on one screen and that it's ergonomic enough, no way - it's always going to be a compromise.

Another possible alternative would be using a 43" 4K display, which is 4 1080p displays stacked into one. Should work great.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2019, 07:50 PM   #7
mawi
Human being with feelings
 
mawi's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 655
Default

Thanks for the answers. I will consider the proposed alternatives and find a solution soon. :-)
__________________
Soundstudio Theme
Reaplay G Theme
mawi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.