Old 05-26-2019, 04:23 AM   #681
SubbaseDnB
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 298
Default

Quote:
Originally Posted by Edison View Post
Hello guys!

This only happens with the Master track

Look at the picture.
The scaling on the master track doesent work yet,as WT also have pointed out
SubbaseDnB is offline  
Old 05-26-2019, 05:30 AM   #682
Edison
Human being with feelings
 
Edison's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Brazil
Posts: 109
Default Master

Hi, SubbaseDnB

Thanks a lot!!
Edison
Edison is offline  
Old 05-27-2019, 08:26 AM   #683
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 599
Default

Quote:
Originally Posted by Lokasenna View Post
We don't, and it doesn't.


Reaper has only ever looked like that when you break a theme and it falls back to the Reaper 1.0 theme. The bits that look particularly yucky are the bits that White Tie can't theme.
I'm kind of surprised you're defending the dated look of some aspects of Reapaer.
In the image you posted you can see that the meters and some of the faders are clearly similar to Calkwalk v1. Open any JS plugin, even with a custom theme and you'll see what I mean. These need to be updated even if WT isn't able to. The dated green meters, faders and knobs have got to go.

Even Calkwalk Sonar (image below) looks more modern these days than Reaper. There is so much talent here on the Reaper forum. There has to be a way we can build a more modern GUI for Reaper.

srdmusic is offline  
Old 05-27-2019, 08:29 AM   #684
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 599
Default

Quote:
Originally Posted by Herr Nox View Post
This debate has been closed pretty early in the thread. White Tie won't design by commitee. That being said, I'm also of the opinion, as I've stated before, that the theme should have gotten a major update.

At first I was really excited since we were getting closer and closer to V6. I couldn't wait to find out how it would look. Maybe my expectations were unfair, but as you mentioned, it turned out to be a continuation of what we already had.

I thought we were going to get a new color palette, new buttons and knobs, new icons, etc. In other words, a completely new theme.

White Tie succeeded in updating what was already there. He's really doing great work. It just isn't different enough for me to justify leaving my I Logic theme. But again, it's all on me and my expectations.
I totally agree. The logic theme, the Fusion theme and a few others out there are really fantastic. I really wish the dated knobs, faders and horrible green meters would get updated so that whenever I have to bounce audio or use a JS plugin, my DAW doens't suddently look like it's from 1995.
srdmusic is offline  
Old 05-27-2019, 08:34 AM   #685
robgb
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Location: Los Angeles, CA
Posts: 134
Default

Quote:
Originally Posted by srdmusic View Post
Even Calkwalk Sonar (image below) looks more modern these days than Reaper. There is so much talent here on the Reaper forum. There has to be a way we can build a more modern GUI for Reaper.

I'm not sure how this is any more modern than Reaper. It's aesthetically pleasing, yes, but so are many of the available Reaper themes, some of which look very modern, some of which look retro.

As far as I know, Sonar can only look one way. Reaper has endless possibilities.
robgb is offline  
Old 05-27-2019, 09:10 AM   #686
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,668
Default

Quote:
Originally Posted by srdmusic View Post
Even Calkwalk Sonar (image below) looks more modern these days than Reaper.
Ick. No thank you.
__________________
http://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline  
Old 05-27-2019, 09:46 AM   #687
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,563
Default

Just a quick reminder : I'm not going to do design by committee on the forum.

I am, most definitely please, asking for feedback on the big script change made in version 1.04. If you don't think the direction I'm taking should be determined by my non-forum testers, this would be how that would work. I work on a thing, you feedback on a thing, and round we go.

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
The highlighted "noise" areas appear if the meter location is set to Right in the Theme adjuster. Apparently these are the vertical track names compressed into tiny lines.
Got it, fixed, thanks!
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 05-27-2019, 10:25 AM   #688
JayJSE2
Human being with feelings
 
JayJSE2's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 226
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
Just a quick reminder : I'm not going to do design by committee on the forum...

...I work on a thing, you feedback on a thing, and round we go.
Ok, so I haven't posted anything here yet because I wasn't sure if what I had to say was the kind of feedback you're looking for, but reading that has made me even more confused.

Maybe examples (or a list) of things you do and don't want people to post about would be helpful?
JayJSE2 is online now  
Old 05-27-2019, 10:47 AM   #689
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 6,245
Default

I think it would be very helpful if the first post had a list of "Things WT wants feedback on in this iteration", preferably somewhere near the top since the post is fairly long.
Lokasenna is online now  
Old 05-27-2019, 12:14 PM   #690
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,563
Default

I outlined what feedback I'm looking for here. I do understand that this gets lost in the noise.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 05-27-2019, 06:43 PM   #691
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by robgb View Post
As far as I know, Sonar can only look one way. Reaper has endless possibilities.
Nope. Sonar has its own Theme Editor since 2016.
cool is offline  
Old 05-28-2019, 05:44 AM   #692
Archie
Human being with feelings
 
Archie's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Russia
Posts: 25
Default

This is as it should be?)))
Visually confusing.



__________________
=================================
ReaPack| Archie-ReaScript: Discussion | Donate

Last edited by Archie; 06-03-2019 at 02:25 AM.
Archie is offline  
Old 05-29-2019, 10:54 AM   #693
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

I got to try this for a long time yesterday for drum editing. Everything still kind of feels "big", but it really did start feeling ok

My big issues right now is that on selected items, not only can you not see the grid, but you can't see most of the text either.

The background is so dark its hard not to think that tracks are muted, but I realize people like dark themes so maybe thats just me. I was actually getting pretty comfortable with it!
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 05-29-2019, 10:35 PM   #694
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

It was brought up earlier that a potential way to mark selected items would be to color the bar behind the label, how exactly do you do that?

Attached Images
File Type: png label background.PNG (7.0 KB, 2567 views)
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 05-30-2019, 10:10 AM   #695
todd_r
Human being with feelings
 
todd_r's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 559
Default

Does a theme have to be specifically written to be controlled by the script?
todd_r is offline  
Old 05-31-2019, 10:38 PM   #696
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
I agree, it is obvious right away which item is selected.
How do you set the colors for this bar in V6 Alpha?
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 06-02-2019, 06:51 AM   #697
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 382
Default

Quote:
Originally Posted by pipelineaudio View Post
How do you set the colors for this bar in V6 Alpha?
You can't yet. It was a design suggestion made by carbon.

But this -



- you do by checking "Draw labels above the item" in "Appearance --> Media" in REAPER properties.
Neutronic is offline  
Old 06-02-2019, 03:25 PM   #698
rncwalker
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: South Fl.
Posts: 36
Default

Sonar by Band Lab has a limited Theme editor, you can change some images, but it must be the same size (X x Y) as the original. you also can change colors. there is no way to move items around to make your own mixer.
Just look at what themes are available right now. The only things that I see that are different are the colors.
I have found Reaper is the only DAW that has extensive theming capabilities. No other DAW comes close.

Robert
rncwalker is offline  
Old 06-02-2019, 11:29 PM   #699
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

Seems to be a bug with meters, notice how the bass sub channel of the bass folder, though at the same folder depth as the room above is skinnier and does not have peak display

Attached Images
File Type: jpg meter wrong.jpg (61.9 KB, 1926 views)
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 06-02-2019, 11:39 PM   #700
SubbaseDnB
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 298
Default

Quote:
Originally Posted by pipelineaudio View Post
Seems to be a bug with meters, notice how the bass sub channel of the bass folder, though at the same folder depth as the room above is skinnier and does not have peak display

I noticed that too
SubbaseDnB is offline  
Old 06-03-2019, 01:45 AM   #701
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,563
Default

Quote:
Originally Posted by pipelineaudio View Post
Seems to be a bug with meters, notice how the bass sub channel of the bass folder, though at the same folder depth as the room above is skinnier and does not have peak display
It also has a knob for the volume instead of a fader.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 06-03-2019, 01:48 AM   #702
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

Ahh I didnt even notice!

I have gone to using this theme full time now, really loving it. Still trying to find colors that work for some stuff, but its getting there
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 06-03-2019, 02:20 AM   #703
Archie
Human being with feelings
 
Archie's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Russia
Posts: 25
Default

On the master track everything is huge and muddy in TCP!!!
Is it possible to manage it somehow. to make everything smaller.
__________________
=================================
ReaPack| Archie-ReaScript: Discussion | Donate

Last edited by Archie; 06-03-2019 at 02:27 AM.
Archie is offline  
Old 06-03-2019, 02:27 AM   #704
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,563
Default

Quote:
Originally Posted by Archie View Post
This is as it should be?
The folder indication loss on supercollapse is a known reaper bug, as previously discussed.

Your second image is what happens if you have a very deep folder structure and then turn the folder indent up very high.

Quote:
Originally Posted by Archie View Post
On the master track, everything is huge and muddy in TCP
HiDPI master tracks not done yet.
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 06-03-2019, 02:39 AM   #705
Archie
Human being with feelings
 
Archie's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Russia
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
and then turn the folder indent up very high.
On my second image almost the entire monitor. And with a deep folder structure on small monitors, the entire mixer disappears. It would be necessary "if possible" to make some kind of restriction in the indent in the mixer.
__________________
=================================
ReaPack| Archie-ReaScript: Discussion | Donate
Archie is offline  
Old 06-03-2019, 02:53 AM   #706
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,563
Default

I'm comfortable calling the intersection of "I have a 20 deep folder structure" and "I'm unwilling to use the script to reduce the folder indent" as a corner case. I'm a theme maker; I'm not your nanny
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline  
Old 06-03-2019, 03:10 AM   #707
Archie
Human being with feelings
 
Archie's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Russia
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by White Tie View Post
I'm comfortable calling the intersection of "I have a 20 deep folder structure" and "I'm unwilling to use the script to reduce the folder indent" as a corner case. I'm a theme maker; I'm not your nanny
So what kind of theme Creator are you?If people on small monitors can't do anything. Of course, we can expand the folder,and navryatli in real work will be such a depth, but still this should be taken into account. After all, you are subject do for the people and not for themselves. Or for yourself???
__________________
=================================
ReaPack| Archie-ReaScript: Discussion | Donate

Last edited by Archie; 06-03-2019 at 03:16 AM.
Archie is offline  
Old 06-03-2019, 03:21 AM   #708
Archie
Human being with feelings
 
Archie's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Russia
Posts: 25
Default

White Tie Excuse me! The most prominent parameter is not noticed.

__________________
=================================
ReaPack| Archie-ReaScript: Discussion | Donate
Archie is offline  
Old 06-03-2019, 03:55 AM   #709
carbon
Human being with feelings
 
carbon's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Eesti
Posts: 2,376
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
You can't yet. It was a design suggestion made by carbon.

But this -



- you do by checking "Draw labels above the item" in "Appearance --> Media" in REAPER properties.
You can sort of hack it at the moment, as gofer has done with his theme a while ago:
https://stash.reaper.fm/theme/354/re...rack_icons.rar

You can use the item backgrounds or create your own based on these.
__________________
KasparTORN
carbon is offline  
Old 06-03-2019, 04:42 AM   #710
Sexan
Human being with feelings
 
Sexan's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 2,452
Default

Why is the polarity button hidden in TCP unless the track is resized? At least add it to script so it can showed on/off or whatever. People that mostly do multimic recording (including me) use it constantly, also if there is some parallel processing going around it is also necessary to hit it some times. I don't want resize tracks all the time just to see polarity button
Sexan is offline  
Old 06-03-2019, 11:57 AM   #711
pipelineaudio
Mortal
 
pipelineaudio's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wickenburg, Arizona
Posts: 13,445
Default

I would love to be able to hide all the recording and input stuff in the TCP, I wonder if that's the sort of thing that will be scriptable
__________________
REAPER Shirts are Back! - https://shop.spreadshirt.com/pipelineaudio/
pipelineaudio is offline  
Old 06-04-2019, 04:49 AM   #712
vsgrt
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 39
Default

Is a Small Transport layout planned for the final release?
vsgrt is offline  
Old 06-09-2019, 07:47 AM   #713
Stevie
Human being with feelings
 
Stevie's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Urkrain/Russia
Posts: 191
Default

Route icon:
the name of route icon on route icon (Route) is unnecessary.. i guess
Script:
if coloring going to be this way, probably will be nice to have some simple version of this script exactly for coloring purpose, expert coloring or something... (??)
maybe on the mac coloring is fine (workflow), but on windows it's not so great
Master TCP:
??

(I was not reading whole thread ofc; so, sorry if repeated)

-can i ask for a more solid look of trackname area if the record icon is hidden form tcp ?
-and maybe difference between volume knob and pan knob, there was black one, that was really dope
-tint options per track tcp/mcp (??) to avoid mess whith folders (or busses)
-separator

i mean there is a lot work to do.. i just wish the best of luck and patience to people who make it. Thanks !

Last edited by Stevie; 06-11-2019 at 12:01 AM.
Stevie is offline  
Old 06-14-2019, 07:50 AM   #714
HighVoltage
Human being with feelings
 
HighVoltage's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 357
Default

Finally!!
I can tweak this theme to have coloured mixer background.
I rely on colour-coding so much, i never understood why it got removed from Ver 5. I had to use 4.0 up to this point. (It is still superior in many aspects though)

I hope in the future we can customize very narrow channels for separation purposes.
I totally love the automatic coloring of folder edges!!



This should be avoided from a UI design standpoint. Not just ugly, but makes it hard for the eyes to scan the information.


Great job!

Last edited by HighVoltage; 06-16-2019 at 03:23 AM.
HighVoltage is offline  
Old 06-15-2019, 08:09 AM   #715
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,537
Default

@HighVoltage
I don't think you can embed images from dropbox anymore
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline  
Old 06-15-2019, 09:54 AM   #716
SubbaseDnB
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 298
Default

Wondering how the scaling stuff is coming along,WT havent posted here in a while
SubbaseDnB is offline  
Old 06-15-2019, 12:43 PM   #717
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,102
Default

Maby it's the "No news is good news"?
v1.04 removed some and we are back to a more oldschool and script combo it looks like and we are supposed to whine if this is *meh* (with a reason why) or report broken'ness.
SmajjL don't have a problem with this personaly so that's why SmajjL is STFU atm.

https://forum.cockos.com/showpost.ph...&postcount=565
__________________
:)
SmajjL is offline  
Old 06-15-2019, 01:16 PM   #718
mlprod
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 701
Default

Sorry but how exactly do I tint the MCP panels in this alpha theme? If this is back as implied above by high votage then this is really a "finally! thing"
__________________
Magnus Lindberg Productions - VRTKL Audio - Redmount Studios
magnuslindberg.com
mlprod is offline  
Old 06-15-2019, 06:39 PM   #719
strachupl
Human being with feelings
 
strachupl's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 394
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
You can't yet. It was a design suggestion made by carbon.

But this -



- you do by checking "Draw labels above the item" in "Appearance --> Media" in REAPER properties.

you can! but....




https://forum.cockos.com/showpost.ph...9&postcount=18
__________________
The truth is not in the middle but exactly where it is.
strachupl is offline  
Old 06-16-2019, 03:12 AM   #720
HighVoltage
Human being with feelings
 
HighVoltage's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 357
Default

Quote:
Originally Posted by mlprod View Post
Sorry but how exactly do I tint the MCP panels in this alpha theme? If this is back as implied above by high votage then this is really a "finally! thing"
You can't do it easily, you have to edit 6-8 files in the theme. I can upload my theme if you are interested. (It's not perfect yet)



bigger resolution: https://ibb.co/WWS1bNg


Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
@HighVoltage
I don't think you can embed images from dropbox anymore
Thanks for the heads up, hope it works now.
HighVoltage is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.