Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-14-2017, 12:54 PM   #1
BlindFish
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 12
Default Unexpected delay / latency issue

Hi there,

i am a complete newbie to Reaper and have installed it onto my new DAW PC to try it out. I am absolutely blown away about all the customizations and features but also have a little issue which i couldn't solve myself so far.

My setup includes a I7-6700k with 32 GB RAM and various SSD and HDD drives. Right now i am testing a Behringer UMC404HD audio device that features direct monitoring. My master keyboard is a NI Komplete S88 and i use it to send MIDI data out to my Korg Kronos and my Yamaha Motif workstations. But when doing this within Reaper, a noticible delay can be heared when pressing a key on the NI keyboard to trigger the Korg, for example. As this also happens when the direct monitoring with zero latency feature is turned on, this seems to be a MIDI issue as there is no latency when a key is pressed directly on the Korg's keyboard. Does anyone have an idea why this happens and how it could be eliminated?
BlindFish is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.