Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2022, 01:34 PM   #2281
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
Yep I'm on Mac Studio with an X-Touch and I got same issue.. I tried this for a little bit on my PC before I got this Mac and it worked though I didn't use it much I had Klinke working well on the PC.. but now on Mac wanted this but got your same error and don't know how to fix it.
You need to download the correct installer.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2022, 04:29 PM   #2282
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

Which would that be? I tried both the Arm and the regular OS. Didn't have that issue when I did the PC install.
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2022, 12:34 AM   #2283
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
Which would that be? I tried both the Arm and the regular OS. Didn't have that issue when I did the PC install.
If you have the Intel version of Reaper you need to download the Intel one.
If you have the ARM version of Reaper you need to download the ARM one.
Worked fine for the previous poster.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2022, 06:59 AM   #2284
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
If you have the Intel version of Reaper you need to download the Intel one.
If you have the ARM version of Reaper you need to download the ARM one.
Worked fine for the previous poster.
I'm using the one Cockos post as Universal Intel and Arm.. so now what?
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2022, 01:32 PM   #2285
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
I'm using the one Cockos post as Universal Intel and Arm.. so now what?
What is your machine? An M1 one? You can also check in the process list of Mac OS if Reaper runs as ARM or Intel.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2022, 06:01 PM   #2286
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

Yes.. I'm now running Mac Studio Max M1. Reaper is universal version. Says 8ntel and Arm. I have the Arm version of your extension now.. Like I said when I was on my PC I placed the extension in folder bottled and it was fine.. But on Mac I'm getting that can't find error..
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2022, 12:21 AM   #2287
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
Yes.. I'm now running Mac Studio Max M1. Reaper is universal version. Says 8ntel and Arm. I have the Arm version of your extension now.. Like I said when I was on my PC I placed the extension in folder bottled and it was fine.. But on Mac I'm getting that can't find error..
OK, so both Reaper and DrivenByMoss should be the ARM version.

Please check in the process list of Mac OS that you are really running the ARM version of Reaper.

Also clean again the UserPlugins folder and make sure you copy again the ARM version of DrivenByMoss (one note here: the DrivenByMoss library is also a universal binary but the included Java VM is either for Intel or ARM).

If you still get an error, please post it here.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2022, 10:45 AM   #2288
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

this what I see.. Reaper is the Universal for Intel and ARM64.
yours is Arm as well. cleaned folder out and put them all back to make sure same results.

https://freeimage.host/i/hp0AUN
https://freeimage.host/i/hp0TfR
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2022, 12:49 PM   #2289
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

So I realized my Xtouch was still at firmware 1.15 I didn't know there was a 1.22 so I updated. But the first 3 times launching Reaper with drivenbymoss selected as controller made reaper crash close. 4th time it opened but still getting a message this time it was this message.

https://freeimage.host/i/hpjFUb
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 02:38 AM   #2290
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
So I realized my Xtouch was still at firmware 1.15 I didn't know there was a 1.22 so I updated. But the first 3 times launching Reaper with drivenbymoss selected as controller made reaper crash close. 4th time it opened but still getting a message this time it was this message.

https://freeimage.host/i/hpjFUb
Puh, never seen such issues. Previous one looked like a security issue with Mac OS but normally that happens with the main library, and it is explained in section 2.2.3 in the manual how to deal with that.

I noticed in your previous picture that you have many extensions in your UserPlugins folder. So, could also be a conflict with one of them. Could be worth to temporarily move them out of the folder for testing.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 06:38 AM   #2291
Faderjockey
Human being with feelings
 
Faderjockey's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Baltimore,MD
Posts: 877
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Puh, never seen such issues. Previous one looked like a security issue with Mac OS but normally that happens with the main library, and it is explained in section 2.2.3 in the manual how to deal with that.

I noticed in your previous picture that you have many extensions in your UserPlugins folder. So, could also be a conflict with one of them. Could be worth to temporarily move them out of the folder for testing.
I cleared folder even my reapack and Sws extension just to test.
got the java error again. and sometimes if I quit and reopen Reaper it's a different error not always the same. That also happened before I cleared the folder. can't win.. so for moving to the Mac studio this has been the biggest issue.

and I get this one https://freeimage.host/i/jHHRaI

Last edited by Faderjockey; 06-25-2022 at 06:47 AM.
Faderjockey is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2022, 06:06 PM   #2292
MarkSA
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 15
Default APC40

I recently bought a second hand APC40 MK1 Australia. It came with the incorrect power supply. Looks good cosmetically. Have tried it out and it seems to work, after buying a universal adapter. Works okay in Ableton and Reaper. Though in Reaper it threw a wobbly when I selected the midi devices. So I turned them off. The unit still worked. I was wondering about one of the buttons, seeing as you own one, does the Stop All Clips suppose to light up? And the does the slider under the stop button have not much resistance? The scripts seem to work okay.
__________________
Don't complain, work around it.

Last edited by MarkSA; 06-25-2022 at 06:19 PM.
MarkSA is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 12:35 AM   #2293
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Faderjockey View Post
I cleared folder even my reapack and Sws extension just to test.
got the java error again. and sometimes if I quit and reopen Reaper it's a different error not always the same. That also happened before I cleared the folder. can't win.. so for moving to the Mac studio this has been the biggest issue.

and I get this one https://freeimage.host/i/jHHRaI
I am running out of ideas here, don't know what is going on on this machine. Especially, such erratic behaviour is something I have not heard before.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 12:38 AM   #2294
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by MarkSA View Post
does the Stop All Clips suppose to light up?
I think not (but this is from memory, would take me some time to get it out and setup again).

Quote:
Originally Posted by MarkSA View Post
And the does the slider under the stop button have not much resistance? The scripts seem to work okay.
Yes, that is intentional for crossfaders.
moss is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2022, 09:27 AM   #2295
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

DrivenByMoss 16.4.1 is online!

Get it from https://mossgrabers.de
  • Generic Flexi:
    • New: Added setting to directly route expression (CC 11).
  • MPC
    • New: Q-Link knobs are working now (requires MPC Firmware 2.11).



Enjoy!
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2022, 07:11 AM   #2296
Torben Scharling
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 52
Default

See attached screen shot below this text....I was posting a topic in a Reaper group on Fakebook, in hopes of getting some tips/tricks from other users. Lo and behold, the first idiot to reply claims it didn't work for him, albeit he has a pretty petty little measly degree and some support experience lmfao.....what has this world come to?

I wanna get help/help getting the spectrogram to show up and in full screen on the Push 2 display, along with getting the rest of the Rea Suite implemented to show up visually...

Where can we all donate to DrivenByMoss ? Let's come together and collect some money for this champ to do his thing !
Attached Images
File Type: jpg 9B319208-2C12-4893-8F78-19F5BBCA80CE.jpg (123.8 KB, 29 views)

Last edited by Torben Scharling; 07-01-2022 at 07:18 AM.
Torben Scharling is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2022, 01:08 AM   #2297
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Torben Scharling View Post
See attached screen shot below this text....I was posting a topic in a Reaper group on Fakebook, in hopes of getting some tips/tricks from other users. Lo and behold, the first idiot to reply claims it didn't work for him, albeit he has a pretty petty little measly degree and some support experience lmfao.....what has this world come to?

I wanna get help/help getting the spectrogram to show up and in full screen on the Push 2 display, along with getting the rest of the Rea Suite implemented to show up visually...
Up to my knowledge that is not possible since there is no API to access such graphics of plugins.

Quote:
Originally Posted by Torben Scharling View Post
Where can we all donate to DrivenByMoss ? Let's come together and collect some money for this champ to do his thing !
I recently added a donate button to my Youtube channel since many people keep asking for it. But this is totally optional :-)
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2022, 08:53 AM   #2298
PTPDennis
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Default X-Touch documentation?

Is there any kind of documentation of what each button on the X-Touch does within Reaper using the newest version of DrivenbyMoss?
For example- what does the MARKER button do? I know what I believe it should do- it should drop a marker on your timeline, but it does not.

This may have been answered before but I've not read through the entirety of this post- please forgive me.

Thanks!
PTPDennis is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2022, 06:01 PM   #2299
petergreeny
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 88
Default

Found a minor bug Moss. In the second most recent version, hard panning a track to the left turns the LEDs around the pan knob off when it hits 100% hard left. Panning inward of 100% turns them back on. The pan is still active, it's just the LEDs shutting off when panning hard leftward which is quite disconcerting.
petergreeny is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 11:51 AM   #2300
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by PTPDennis View Post
Is there any kind of documentation of what each button on the X-Touch does within Reaper using the newest version of DrivenbyMoss?
For example- what does the MARKER button do? I know what I believe it should do- it should drop a marker on your timeline, but it does not.
All functions are documented in the manual. Pressing the Marker button activates the Marker mode. In Marker mode, click the knobs to start the playback from a marker position.

To insert a marker use Option+Marker button.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2022, 12:03 PM   #2301
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by petergreeny View Post
Found a minor bug Moss. In the second most recent version, hard panning a track to the left turns the LEDs around the pan knob off when it hits 100% hard left. Panning inward of 100% turns them back on. The pan is still active, it's just the LEDs shutting off when panning hard leftward which is quite disconcerting.
Thanks, will bed fixed in the next update!
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2022, 03:58 PM   #2302
Treaper
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 9
Default

Thanks for all the hard work, this looks very interesting. I have an old Maschine Mk2 hanging around and I'm thinking of giving it a go. I have read the manual, and I am using Windows 10. The only thing I didn't understand was this section below.

19.3.1 Mk2
The Mk2 misses some buttons of the Mk3. The differences are as follows:

• The SHIFT button is not working in MIDI mode on the Mk2. The STEP LEFT button (above the REC button) is used as both a replacement of the STOP and SHIFT button.

I get the Step Left button replaces the Shift button, but how does it replace the Stop button, and what function does it perform?

Thanks for any response.
Treaper is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2022, 01:07 AM   #2303
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Treaper View Post
Thanks for all the hard work, this looks very interesting. I have an old Maschine Mk2 hanging around and I'm thinking of giving it a go. I have read the manual, and I am using Windows 10. The only thing I didn't understand was this section below.

19.3.1 Mk2
The Mk2 misses some buttons of the Mk3. The differences are as follows:

• The SHIFT button is not working in MIDI mode on the Mk2. The STEP LEFT button (above the REC button) is used as both a replacement of the STOP and SHIFT button.

I get the Step Left button replaces the Shift button, but how does it replace the Stop button, and what function does it perform?

Thanks for any response.
It does not replace the STOP button since the Mk2 does not have one, therefore, if you press "STEP LEFT" the playback stops. If you keep STEP LEFT pressed and use it in combination with another button it acts like SHIFT but then on release STOP is not triggered.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2022, 11:42 AM   #2304
Treaper
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
It does not replace the STOP button since the Mk2 does not have one, therefore, if you press "STEP LEFT" the playback stops. If you keep STEP LEFT pressed and use it in combination with another button it acts like SHIFT but then on release STOP is not triggered.
Ok, all clear now, thanks.

Last edited by Treaper; 07-11-2022 at 04:23 PM.
Treaper is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2022, 08:22 PM   #2305
mac985
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2022
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Puh, that's a tough one. I also have external displays attached but no issue.
Only thing could try to check out the latest JDK 17.0.3+7 from https://adoptium.net/de/
Hi - Reaper 6.6.4 also hangs for me on "initializing main window" on macos 12.1, DBM 16.4.1, SWS 2.12.1.3, and MCU Pro. Installing JDK 17.0.3+7 from https://adoptium.net/de/ didn't help (maybe I need to change an environment variable?).

I have to force quit and delete DBM from userplugins to get reaper to boot to a project.

Any ideas? Thanks.
mac985 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2022, 05:29 PM   #2306
Mongoose
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 8
Default Inconsistant Behavior

Hey Moss, thanks so much for the work you do!!! I am running Windows 10....updated Drivenbymoss today and installed the latest version of Reaper today. I use a Novation Zero SLMkII and was thrilled to find DrivenbyMoss here on the Reaper forum as I battled with Automap trying to remap the pan to the second row of knobs instead of the rotary knobs to no avail. I typically make a rough mix using the faders and controls on Reaper, however when I get ready to fine tune my mix I plug in the Zero SLMkII so I can use the faders and preferred pan knobs. It has been a month or so since I last used DrivenbyMoss....last time it was working GREAT!!! Today after updating I discovered a problem. When I load the project I am working on, the only fader which works is the master fader which has never done that before. Also when I first load the project I have to click on each track to get them to show up on the Zero SL. I experimented by creating a new project and adding a few tracks....everything seems to work correctly. Are there any plugins which DrivenbyMoss has problems with? While reading the forum I saw there had been an issue with automation on tracks, however I think those were resolved with the latest update. There seems to be something in my project which is causing problems with DrivenbyMoss....any ideas??? Thanks again for sharing your work with the rest of us!!!
Mongoose is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2022, 07:35 AM   #2307
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by mac985 View Post
Hi - Reaper 6.6.4 also hangs for me on "initializing main window" on macos 12.1, DBM 16.4.1, SWS 2.12.1.3, and MCU Pro. Installing JDK 17.0.3+7 from https://adoptium.net/de/ didn't help (maybe I need to change an environment variable?).
This will not change anything since 16.4.1 already includes this version.

Quote:
Originally Posted by mac985 View Post
I have to force quit and delete DBM from userplugins to get reaper to boot to a project.

Any ideas? Thanks.
I tried to replicate your issue but it works fine on my system. The only difference in my installation is that I have Macos 12.4. So this might be the first thing to try.
Also I am on ARM, so not sure if you are on Intel instead.

Do you have other extensions besides SWS installed? Did you try to move (temporarily) the SWS dylib file out of the UserPlugins?
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2022, 07:48 AM   #2308
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Mongoose View Post
Hey Moss, thanks so much for the work you do!!! I am running Windows 10....updated Drivenbymoss today and installed the latest version of Reaper today. I use a Novation Zero SLMkII and was thrilled to find DrivenbyMoss here on the Reaper forum as I battled with Automap trying to remap the pan to the second row of knobs instead of the rotary knobs to no avail. I typically make a rough mix using the faders and controls on Reaper, however when I get ready to fine tune my mix I plug in the Zero SLMkII so I can use the faders and preferred pan knobs. It has been a month or so since I last used DrivenbyMoss....last time it was working GREAT!!! Today after updating I discovered a problem. When I load the project I am working on, the only fader which works is the master fader which has never done that before. Also when I first load the project I have to click on each track to get them to show up on the Zero SL. I experimented by creating a new project and adding a few tracks....everything seems to work correctly. Are there any plugins which DrivenbyMoss has problems with? While reading the forum I saw there had been an issue with automation on tracks, however I think those were resolved with the latest update. There seems to be something in my project which is causing problems with DrivenbyMoss....any ideas??? Thanks again for sharing your work with the rest of us!!!
You can try to click on "Debug" and then "Data Refresh" in the DrivenByMoss window.

Does this happen all the time? Did you try to restart Reaper and load the project?
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2022, 09:19 AM   #2309
Mongoose
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 8
Default

Hey Moss, I believe the problem I was having was due to my ignorance. I loaded several other projects last night and all worked perfectly. After sleeping on it overnight, I decided to reload the problematic project and start eliminating tracks to find the issue. It appears that because I had 16 tracks in the project, DrivenbyMoss and the ZeroSL were having issues due to banks....as soon as I educated myself with the manual on how to select banks I was able to switch banks and then all was working as it should. Thanks for the quick reply and again for the excellent DrivenbyMoss!!! Hopefully if someone else has the same "issue" they will see this post and quickly resolve it.
Mongoose is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2022, 09:11 PM   #2310
mac985
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2022
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
This will not change anything since 16.4.1 already includes this version.



I tried to replicate your issue but it works fine on my system. The only difference in my installation is that I have Macos 12.4. So this might be the first thing to try.
Also I am on ARM, so not sure if you are on Intel instead.

Do you have other extensions besides SWS installed? Did you try to move (temporarily) the SWS dylib file out of the UserPlugins?
Moving SWS doesn't change the result. There are no other extensions--pretty vanilla installation. I will try to update to macos 12.4 and report back. I'm on Intel, BTW.
mac985 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 06:54 AM   #2311
petergreeny
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 88
Default

I seem to be having a problem with my X-Touch faders and touch mode automation in Reaper right now. Touch mode is simply not working properly, when automating a fader, Reaper's GUI fader is constantly trying to bounce back from where the X-touch fader has been moved to, always fighting the touch writing. Write mode doesn't suffer from this. Moss, could you by chance check to see if this is happening on your system also?

Also, strangely my X-touch units are randomly losing the ability to control Reaper's faders. I have to bank over and back again on the hardware to "wake up" the software faders to respond to hardware manipulation. Only been happening since the last two DrivenbyMoss updates... Any ideas? All M1 Native here.

Last edited by petergreeny; 07-19-2022 at 07:06 AM.
petergreeny is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 07:57 AM   #2312
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by petergreeny View Post
I seem to be having a problem with my X-Touch faders and touch mode automation in Reaper right now. Touch mode is simply not working properly, when automating a fader, Reaper's GUI fader is constantly trying to bounce back from where the X-touch fader has been moved to, always fighting the touch writing. Write mode doesn't suffer from this. Moss, could you by chance check to see if this is happening on your system also?
Are you on latest 16.4.1? This should be fixed.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 07:58 AM   #2313
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

DrivenByMoss 17.0 is out!

Get it from https://mossgrabers.de
  • Fire
    • New: Added a new drum mode, see manual for details.
    • New: The last selected note/sequencer view is remembered when switching to session/mix and back.
    • New: All LEDs are full turned off on shutdown and a Goodbye message is displayed.
    • New: Session mode: ALT + pad selects clip (without starting playback).
    • New: Bank button + Touch knob: Resets the knobs value to the default value.
    • Fixed: Black pads were not fully turned off.
    • Fixed: Do not leave Mix mode on track selection.
  • Komplete Kontrol MkI
    • New: Works now on Apple Silicon.
    • Fixed: USB resources were not freed on shutdown.
  • Launchkey
    • New: Added detection for Launchkey 88
  • MCU
    • Fixed: Knob LEDs went off when panorama was panned fully left.



Enjoy!

Last edited by moss; 07-19-2022 at 12:07 PM.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 11:16 AM   #2314
Skijumptoes
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Location: Norfolk, UK
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Note it requires now Bitwig 4.3+!
Well, best we go out and buy it then!
Skijumptoes is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 12:07 PM   #2315
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Skijumptoes View Post
Well, best we go out and buy it then!
You should :-) Sorry, stupid copy & paste error.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 08:33 PM   #2316
petergreeny
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Are you on latest 16.4.1? This should be fixed.
I'm now on !7.0.0 and unfortunately touch mode is still problematic as described. Is it possible there is an extant file from an older version still in my UserPlugins folder that didn't get overwritten upon adding the more recent version? Which file in particular would govern Touch mode behaviour?
petergreeny is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2022, 11:19 PM   #2317
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by petergreeny View Post
I'm now on !7.0.0 and unfortunately touch mode is still problematic as described. Is it possible there is an extant file from an older version still in my UserPlugins folder that didn't get overwritten upon adding the more recent version? Which file in particular would govern Touch mode behaviour?
Do not copy over the old version! This gives a big mess!
Please delete the files and then copy the new ones.
moss is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2022, 05:41 AM   #2318
Skijumptoes
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Location: Norfolk, UK
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Do not copy over the old version! This gives a big mess!
Please delete the files and then copy the new ones.
Something I often wonder when updating, is whether there's a time that .config and .ini files would need to be deleted?

i.e.
DrivenByMoss4Reaper.config
DrivenByMoss4Reaper-Komplete-Kontrol-S-series-mkII.config
DrivenByMoss4Reaper-ParameterMaps.ini

I usually leave them in place, but sometimes I've had to remove those too, unless DBM is reacting strangely. Does that sound about right?

*Other other question*
Is there any way for mapped parameters to update as they change within the plugin? i.e. HALion and Kontakt parameter names change depending on the patch choosen.

With the parameter editor it allows renaming which is great for fixed assignments, But, I was wondering if there would be any way of having an 'auto' option in there so that parameter names could be read in as they change perhaps?

If you don't customise the order via the parameter editor the names update fine, so presuming it could be technically possible?

Last edited by Skijumptoes; 07-20-2022 at 06:10 AM.
Skijumptoes is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2022, 08:30 AM   #2319
petergreeny
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Do not copy over the old version! This gives a big mess!
Please delete the files and then copy the new ones.
Have done so with the latest version (deleted all extant Moss folders/files and added new V17). The touch mode problem persists I'm afraid...
petergreeny is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2022, 06:02 AM   #2320
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Skijumptoes View Post
Something I often wonder when updating, is whether there's a time that .config and .ini files would need to be deleted?

i.e.
DrivenByMoss4Reaper.config
DrivenByMoss4Reaper-Komplete-Kontrol-S-series-mkII.config
DrivenByMoss4Reaper-ParameterMaps.ini

I usually leave them in place, but sometimes I've had to remove those too, unless DBM is reacting strangely. Does that sound about right?
There is no need to delete the config files (otherwise you would have to re-configure everything).

Quote:
Originally Posted by Skijumptoes View Post
*Other other question*
Is there any way for mapped parameters to update as they change within the plugin? i.e. HALion and Kontakt parameter names change depending on the patch choosen.

With the parameter editor it allows renaming which is great for fixed assignments, But, I was wondering if there would be any way of having an 'auto' option in there so that parameter names could be read in as they change perhaps?

If you don't customise the order via the parameter editor the names update fine, so presuming it could be technically possible?
Hmm, that's difficult since I currently only read the parameter names once for each device, which is a bit time consuming as well. To support this I would need to monitor the parameter names all the time. I will note it but not sure if this will happen.
moss is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.