Old 09-01-2019, 08:13 AM   #1
kerkus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada, quebec,sorel
Posts: 6
Default V 5.983 sws

with the new version the SWS does not work, I've tried to reinstall same thing.
Also, minor, I had rewrite the path for my vst 32 and 64 wasn't there anymore... Any help will be appreciate
kerkus is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 08:46 AM   #2
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,112
Default

What do you mean by 'SWS does not work', could you give more details please?
nofish is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2019, 05:14 AM   #3
kerkus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada, quebec,sorel
Posts: 6
Default

usually in some menu I have some SWS like autocolor and when I go in show action list and filter by SWS I have nothing.

In the Reaper folder I see the file sws-autocoloricon.ini and the content is good but it does not execute.
kerkus is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2019, 08:17 AM   #4
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 9,112
Default

Ah so it isn't detected by Reaper at all, hm that's strange, works fine here with Reaper 5.983 and SWS v2.10.0 #1.
Do you also see "reaper_sws64.dll" in Reaper folder/plugins?

edit:
Depending if you have a portable or regular Reaper install, plugins folder can be either in Reaper install dir or Users/.../.. I think.
You can run action "Show REAPER resource path in explorer" to locate it.

Last edited by nofish; 09-02-2019 at 09:25 AM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2019, 11:54 PM   #5
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 1,616
Default

Do we talk about Win, Linux or Mac?
__________________
Ultraschall-API - a Lua-functions-library4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 06:39 AM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Sounds like the OP may have installed the 32-bit version of REAPER instead of the 64-bit version, or vice-versa?
Justin is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 03:43 PM   #7
kerkus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada, quebec,sorel
Posts: 6
Default

I'm on windows 10, sws 2.10.0 #1, it's a portable install and I see reaper_sws64.dll in the Plugins folder
kerkus is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 04:31 PM   #8
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,555
Default

Quote:
Originally Posted by kerkus View Post
I'm on windows 10, sws 2.10.0 #1, it's a portable install and I see reaper_sws64.dll in the Plugins folder
not the vst plugins folder I hope
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 08:20 PM   #9
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,476
Default

Quote:
Originally Posted by kerkus View Post
I'm on windows 10, sws 2.10.0 #1, it's a portable install and I see reaper_sws64.dll in the Plugins folder
and you installed REAPER x64?
Justin is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 06:23 PM   #10
kerkus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada, quebec,sorel
Posts: 6
Default

Not the vst plugin, in the reaper folder. Yes the reaper x64
kerkus is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 10:26 PM   #11
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,721
Default

There is a plugins folder in the Reaper program files directory and that is not where to put it. It needs to go in a folder named "userplugins", which is within the Reaper resource folder.

This folder can be in different locations, depending on where Reaper is installed. It is best to find it like this. Open Reaper. Go to the main menu at the top. Options > Show REAPER resource path in explorer/finder. When the window opens, look for the folder named "userplugins". That is where you want to put the SWS dll file specifically.
__________________
http://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 05:59 PM   #12
kerkus
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Location: Canada, quebec,sorel
Posts: 6
Default

Thank you all for your support very appreciated.
It was my error, I've installed the reaper 32bit.
i have reinstall with the x64 and of corse it's working

Thank you again
kerkus is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 06:47 AM   #13
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 1,616
Default

@Justin

Would it be useful to have an optional warning for 32/64bit plugin-versions-mismatch?
__________________
Ultraschall-API - a Lua-functions-library4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 07:06 AM   #14
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 2,813
Default

A warning might be annoying when both 32-bit and 64-bit versions are sharing a single resource path with both versions of the plugin installed inside.
cfillion is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.