Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Q&A, Tips, Tricks and Howto

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2019, 01:31 AM   #281
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by AndreIsidro View Post
It doesn't :S

I don't really want to take up more of your time and I'm pretty much about to throw my NanoKontrol2 out the window (this thing is beyond useless) but if you happen to have any other ideas I should try...

Thanks for the patience btw
I did some tests on Mac and it seems that the selection of the MIDI ports does not always work (need to test some more). In that case, I selected a different input and output and then switched back to the correct one. After that it worked fine. Please give that a try.
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2019, 02:43 AM   #282
machinesworking
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 115
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
That is difficult to explain. The Apple USB API uses "interfaces" with a version number. Depending on the version number new functions are added. When you want to access the API interface you can specify an exact number (but don't have to). The latest XCode compiler now assumes always the latest one, which means it works only on Mojawe. See here for a longish discussion about the problem: https://github.com/libusb/libusb/issues/519
Makes perfect sense, and should have been something Apple gave a warning about. I know they're ridiculously aggressive about pushing their latest OS. This is a FrankenMac pretty much though.
2009 Mac Pro that I upgraded the Chips in and did a Bios flash to get it to work with the new chips and faster RAM. But I'm still not running the right video card for Mojave... Sorry about that, and I certainly wouldn't blame you if you only supported the latest OS because of things like this.
machinesworking is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2019, 09:02 PM   #283
ghstridr
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
Default Not working on Windows 10 for me

Reaper 5.965/x64
Windows 10 Pro, fully updated only running Windows Defender as AV.
16GB Ram
400+GB free on C:\
DrivenByMoss4Reaper 5.01
Installed to C:\Users\ghstridr\Appdata\Roaming\Reaper\UserPlugi ns\(all files/folders dropped into directory as instructed.).

1. After install, open Preferences=>Control/OSC/Web
2. Add DrivenByMoss4Reaper
3. Get Initial Window without any errors, noting it finds the java folder
4. Press Configure
5. Nothing else happens

I can't seem to find a way to examine any logs.
Are there any MS C++ support frameworks that need to be installed?
ghstridr is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 01:40 AM   #284
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by ghstridr View Post
Reaper 5.965/x64
Windows 10 Pro, fully updated only running Windows Defender as AV.
16GB Ram
400+GB free on C:\
DrivenByMoss4Reaper 5.01
Installed to C:\Users\ghstridr\Appdata\Roaming\Reaper\UserPlugi ns\(all files/folders dropped into directory as instructed.).

1. After install, open Preferences=>Control/OSC/Web
2. Add DrivenByMoss4Reaper
3. Get Initial Window without any errors, noting it finds the java folder
4. Press Configure
5. Nothing else happens

I can't seem to find a way to examine any logs.
Are there any MS C++ support frameworks that need to be installed?
Sadly, Reaper does not log to a file. You can try to start Reaper from the command line (cmd.exe), this way sometime Reaper prints out some errors to the console.
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 01:56 AM   #285
ghstridr
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
Default Found some more data in the event log

Quote:
Originally Posted by ghstridr View Post
I can't seem to find a way to examine any logs.
Are there any MS C++ support frameworks that need to be installed?
Found some more data in the event log:

- System

- Provider

[ Name] Application Error

- EventID 1000

[ Qualifiers] 0

Level 2

Task 100

Keywords 0x80000000000000

- TimeCreated

[ SystemTime] 2019-01-24T08:41:21.486465700Z

EventRecordID 23371

Channel Application

Computer speedy

Security


- EventData

reaper.exe
5.9.6.5
5c1964ac
reaper_drivenbymoss.dll
0.0.0.0
5c385e72
c0000005
0000000000017dfe
38a0
01d4b3c07d591830
C:\Program Files\REAPER (x64)\reaper.exe
C:\Users\ghstridr\AppData\Roaming\REAPER\UserPlugi ns\reaper_drivenbymoss.dll
e921c69a-8259-4251-a370-be2ba6c39d11
ghstridr is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 02:31 AM   #286
ghstridr
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Sadly, Reaper does not log to a file. You can try to start Reaper from the command line (cmd.exe), this way sometime Reaper prints out some errors to the console.
Ok did that:
java.awt.AWTError: Assistive Technology not found: com.sun.java.accessibility.AccessBridge
at java.desktop/java.awt.Toolkit.newAWTError(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.fallbackToLoadClassForAT(Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.ForEachOps$ForEachOp$OfRef.accept (Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.ReferencePipeline$2$1.accept(Unkn own Source)
at java.base/java.util.HashMap$KeySpliterator.forEachRemaining( Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.AbstractPipeline.copyInto(Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.AbstractPipeline.wrapAndCopyInto( Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.ForEachOps$ForEachOp.evaluateSequ ential(Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.ForEachOps$ForEachOp$OfRef.evalua teSequential(Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.AbstractPipeline.evaluate(Unknown Source)
at java.base/java.util.stream.ReferencePipeline.forEach(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.loadAssistiveTechnologies(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.getEventQueue(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue.invokeLater(Unknown Source)
at java.desktop/javax.swing.SwingUtilities.invokeLater(Unknown Source)
at de.mossgrabers.reaper.Controller.startup(Controlle r.java:43)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.sun.java.accessibility.AccessBridge
at java.base/jdk.internal.loader.BuiltinClassLoader.loadClass(U nknown Source)
at java.base/jdk.internal.loader.ClassLoaders$AppClassLoader.lo adClass(Unknown Source)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.base/java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.base/java.lang.Class.forName(Unknown Source)
... 16 more
ghstridr is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 05:36 AM   #287
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by ghstridr View Post
Ok did that:
java.awt.AWTError: Assistive Technology not found: com.sun.java.accessibility.AccessBridge
at java.desktop/java.awt.Toolkit.newAWTError(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.fallbackToLoadClassForAT(Unknown
Ah, thanks for that! It seems I did not include the assistive module into the downsized Java Runtime. I will try to release an update as soon as possible.

For the time being you have 2 options:

1) Deactivate assitive technologies: https://docs.oracle.com/javase/7/doc...l#enabling_jab

2) Download the full OpenJDK 11 from https://adoptopenjdk.net/ and replace it in the java-runtime folder.
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 02:54 PM   #288
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Version 5.02 is online!

- Fixed: Widgets in configuration dialog did not always update their values correctly.

- Fixed: The integrated Java VM did not contain the accessibility module. Therefore, DrivenByMoss crashed on system with enabled accessibility support.

Enjoy!
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2019, 08:40 PM   #289
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 788
Default

Greetings Moss

First off, thank you for your hard work. The tool makes the Push2 remarkably powerful with Reaper.

I've been having an issue with losing my Reaper settings and finally found a way to reproduce it.

My Reaper.ini file is being reset and I'm losing my custom settings such as Media Browser shortcuts, docked window positions, and input/output names.

This is on Win10x64 with the latest pre-release of Reaper (5.966pre1x64).

Steps to reproduce:
1) Create new midi file by pressing 'New' on Push2
2) Press 'Quantize'
- This makes the my docked midi editor disappear, and when I press Quantize again, it briefly appears and then disappears again. The midi editor can be restored by double-clicking on it, but now it is docked in the wrong position
3) Close Reaper
4) Upon re-opening Reaper, only a couple of things look off:
- Some input/output names are missing, but not all of them.
- The midi editor is undocked.
5) Close Reaper again.
6) Upon opening Reaper a 2nd time, the following additional changes occur:
- Reaper asks which audio device to use
- The Media Explorer database is reset to stock defaults (no custom shortcuts or databases listed)
- FX Browser settings are reset
- All input/output names are missing

It could be that this issue is being caused by some other script or shortcut that I have installed and that it just appears to be due to DrivenByMoss4Reaper, but I am unable to reproduce it w/out using DBM4R. Does DBM4R have access to make such changes to Reaper.ini?

Oh and btw, this is a portable install in case that has an impact.

Just let me know if you need any additional info. I have a notepad++ compare between the pre/post .ini files in case you want to see exactly what's being changed.

I also want to clarify that I have no expectation for a fix since this a free tool and could be caused by an interaction with another 3rd party script. Vielen Dank for reading my wall of text even if it's not related to DBM4R...
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2019, 01:21 PM   #290
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Steps to reproduce:
1) Create new midi file by pressing 'New' on Push2
2) Press 'Quantize'
- This makes the my docked midi editor disappear, and when I press Quantize again, it briefly appears and then disappears again. The midi editor can be restored by double-clicking on it, but now it is docked in the wrong position
Ah, thanks for reminding me. That's something I wanted to fix for some time and always forgot about. In the next version the MIDI editor won't be closed anymore when it was already open.

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
3) Close Reaper
4) Upon re-opening Reaper, only a couple of things look off:
- Some input/output names are missing, but not all of them.
- The midi editor is undocked.
5) Close Reaper again.
6) Upon opening Reaper a 2nd time, the following additional changes occur:
- Reaper asks which audio device to use
- The Media Explorer database is reset to stock defaults (no custom shortcuts or databases listed)
- FX Browser settings are reset
- All input/output names are missing
I could not reproduce that, I tried both with my normal and a portable installation.
I guess this could happen if Reaper and my extension are writing at the same time to the file but I do not know why this should happen in your case. Maybe test again with the next release.

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
I also want to clarify that I have no expectation for a fix since this a free tool and could be caused by an interaction with another 3rd party script.
Count yourself to a very rare group of people ;-)

Quote:
Originally Posted by lachrimae View Post
Vielen Dank for reading my wall of text even if it's not related to DBM4R...
You are welcome :-)
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 01:24 AM   #291
ghstridr
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Ah, thanks for that! It seems I did not include the assistive module into the downsized Java Runtime. I will try to release an update as soon as possible.

For the time being you have 2 options:

1) Deactivate assitive technologies: https://docs.oracle.com/javase/7/doc...l#enabling_jab

2) Download the full OpenJDK 11 from https://adoptopenjdk.net/ and replace it in the java-runtime folder.
Thanks, downloading and turning off the assistive technologies fixed things.
I also tried out the 5.02 release, worked first time! Thank you!
Now if we could have a config where we could map the controls to a custom map (some kind of ini file). That would awesome. Thanks again!
ghstridr is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 11:28 AM   #292
Omicron9
Human being with feelings
 
Omicron9's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 47
Default

Hi Moss,

Downloaded/installed your 1.24.19 version, and followed instructions. Windows 10. Upon adding in Reaper Preferences, I was greeted with this error:

drivenbymoss: MainFrame.class could not be retrieved.
drivenbymoss: ERROR: Could not call startup.java.lang.UnsatisfiedLinkError: C:\Users\name\AppData\Roaming\REAPER\UserPlugins\j ava-runtime\bin\awt.dll: Can't find dependent libraries

However, the awt.dll file is indeed in the ...bin folder; I can see it. What am I missing?

Many thanks,
-09
__________________
"Signature line free since 2017!"

Last edited by Omicron9; 01-26-2019 at 01:01 PM.
Omicron9 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 02:57 PM   #293
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Omicron9 View Post
Hi Moss,

Downloaded/installed your 1.24.19 version, and followed instructions. Windows 10. Upon adding in Reaper Preferences, I was greeted with this error:

drivenbymoss: MainFrame.class could not be retrieved.
drivenbymoss: ERROR: Could not call startup.java.lang.UnsatisfiedLinkError: C:\Users\name\AppData\Roaming\REAPER\UserPlugins\j ava-runtime\bin\awt.dll: Can't find dependent libraries

However, the awt.dll file is indeed in the ...bin folder; I can see it. What am I missing?

Many thanks,
-09
I guess the error is a bit misleading and you have not installed the Microsoft VC++ libraries on your system. Go here and install the 64bit version of 2017 (vc_redist.x64.exe): https://support.microsoft.com/de-de/...al-c-downloads
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 04:03 PM   #294
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default latency

hello moss,
My RME sound card is set to have the minimum latency, 2.5 ms, but even with this setting there is a high latency, a bit painful with percussion for the Push 1 pad game. Is there any adjustment that I would have missed ?
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2019, 04:53 PM   #295
Omicron9
Human being with feelings
 
Omicron9's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I guess the error is a bit misleading and you have not installed the Microsoft VC++ libraries on your system. Go here and install the 64bit version of 2017 (vc_redist.x64.exe): https://support.microsoft.com/de-de/...al-c-downloads
Thank you, Moss; I will give that a go.

-09
__________________
"Signature line free since 2017!"
Omicron9 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2019, 01:02 AM   #296
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Vincent Sermonne View Post
hello moss,
My RME sound card is set to have the minimum latency, 2.5 ms, but even with this setting there is a high latency, a bit painful with percussion for the Push 1 pad game. Is there any adjustment that I would have missed ?
What is your Operating System?
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2019, 04:41 AM   #297
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

Windows 10. I would like to point out that it is only with push 1 in Reaper and DrivenByMoss4Reaper. With other midi controller via asio I have these 2.5 ms
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr

Last edited by Vincent Sermonne; 01-27-2019 at 05:49 AM.
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2019, 10:45 AM   #298
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Vincent Sermonne View Post
Windows 10. I would like to point out that it is only with push 1 in Reaper and DrivenByMoss4Reaper. With other midi controller via asio I have these 2.5 ms
I am sorry but I cannot reproduce your problem. I tested with Push 1 and Push 2 and also have 3 more controllers connected without any latency.

You could test 2 more things:
1) Try the Generic Flexi (just use the pads) and see if that shows the same delay.
2) Try any other controller with Generic Flexi
3) Enable Push 1 midi and Reaper and test with that.
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2019, 12:21 PM   #299
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I am sorry but I cannot reproduce your problem. I tested with Push 1 and Push 2 and also have 3 more controllers connected without any latency.

You could test 2 more things:
1) Try the Generic Flexi (just use the pads) and see if that shows the same delay.
2) Try any other controller with Generic Flexi
3) Enable Push 1 midi and Reaper and test with that.
1-Even with flexy generic I have latency
2- I have a TD-12 and a yamaha piano as other controllers but I don't understand how to use them through your driver.
3- I have the feeling that it's better but there's always a latency.

This is most noticeable with percussive sounds. I don't have this problem with PXT at all.

edit: I disabled your driver and engaged MIDIIN2 (ableton push) in the midi devices. There is no additional latency. Unfortunately it comes from your driver... I'm sorry, all these features are so interesting!
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr

Last edited by Vincent Sermonne; 01-27-2019 at 12:31 PM.
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 04:16 AM   #300
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Vincent Sermonne View Post
1-Even with flexy generic I have latency
2- I have a TD-12 and a yamaha piano as other controllers but I don't understand how to use them through your driver.
3- I have the feeling that it's better but there's always a latency.

This is most noticeable with percussive sounds. I don't have this problem with PXT at all.

edit: I disabled your driver and engaged MIDIIN2 (ableton push) in the midi devices. There is no additional latency. Unfortunately it comes from your driver... I'm sorry, all these features are so interesting!
What is the processor and memory of your PC?
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 04:33 AM   #301
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

CPU Intel Core I7 950@ 3,10GHZ
RAM 14 Go
W10 64
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 02:47 PM   #302
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Vincent Sermonne View Post
CPU Intel Core I7 950@ 3,10GHZ
RAM 14 Go
W10 64
I did now a complex setup, so I can exactly compare the direct input via the input through the DBM layers. You are right there is a noticable latency between 10 and 30 ms.
I will see if I can improve this somehow or find a faster way to bring MIDI into Reaper but this might take a while.
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 04:17 PM   #303
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I did now a complex setup, so I can exactly compare the direct input via the input through the DBM layers. You are right there is a noticable latency between 10 and 30 ms.
I will see if I can improve this somehow or find a faster way to bring MIDI into Reaper but this might take a while.
Couldn't resist to look into this: it is below 1ms now (about 20 samples)!
moss is online now   Reply With Quote
Old 01-28-2019, 11:29 PM   #304
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Couldn't resist to look into this: it is below 1ms now (about 20 samples)!
Great !!!!
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2019, 05:10 PM   #305
Travesty
Human being with feelings
 
Travesty's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 509
Default

Hi moss, will maschine studio or maschine mk 3 be supported at some point?

Cheers
Travesty is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2019, 05:41 AM   #306
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 459
Default

Anyone know if this supports MAschine Jam?
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2019, 06:43 AM   #307
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Travesty View Post
Hi moss, will maschine studio or maschine mk 3 be supported at some point?

Cheers
I tried to get my hands on these (also the Jam) but so far no luck.
So, currently you can only use the Generic Flexi to do some controller mapping with the Maschine devices.
moss is online now   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 01:45 PM   #308
Skijumptoes
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Location: Norfolk, UK
Posts: 267
Default

Hey Moss, i see on your latest video you have mention to MOXF device for bitwig, i've not watched the video in full - but does that mean the REAPER implementation may support it also?
Skijumptoes is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 01:05 AM   #309
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by Skijumptoes View Post
Hey Moss, i see on your latest video you have mention to MOXF device for bitwig, i've not watched the video in full - but does that mean the REAPER implementation may support it also?
I use the MOXF only as an example for my Bitwig development tutorials. But you can achieve the same functionality by configuring the Generic Flexi accordingly because in v2.0 it supports modes (see the Generic Flexi 2.0 video on may channel).
moss is online now   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 03:54 PM   #310
SweetPotato
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
Default

Been having this problem and wondering if it's something to do with this? Have the latest version of Moss set up.

https://support.native-instruments.c...f0557b0&page=1
SweetPotato is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 09:37 AM   #311
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Version 5.10 is online!

Long list of changes :-)

- New: Integrated DrivenByMoss 5.10
* Native Instruments Komplete Kontrol 1 S25, S49, S61, S88 1.1
- New: Improved displayed scale colors. Only the root note is now displayed in the track color. All other notes are colored in white. Played note are in green or red if recording. Furthermore, sequenced notes are also displayed in green.
- New: If a track with a drum device is selected the keyboard LEDs display the according slot colors.
- New: Keyboard range is displayed on screen and display if changed.
- New: SHIFT+BACK - Toggles monitor on the selected track.
- New: SHIFT+ENTER - Toggles rec arm on the selected track.
* Generic Flexi 2.1
- New: Added command: "Device: Parameters"
* Generic Utilities 1.0 added (AutoColor)

- New: Controllers can be deactivated so they do not use any resources when they are not connected.
- New: Speed up of Java/C++ communication; fixes lag of controller playing
- New: Menu for adding controllers is now hierarchical
- New: Improved folder navigation
- New: Implemented sending of Escape and Enter key to Reaper (used by MCU protocol, only Windows & macOS)
- New: Implemented transport restart function (used by Generic Flexi and OSC)
- Fixed: Toggling of plugin window did not work
- Fixed: MIDI editor is no longer closing when executing quantize from a controller, if it was already open.
moss is online now   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 10:25 AM   #312
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

Code:
drivenbymoss: ERROR: Could not register native functionsjava.lang.NoSuchMethodError: Method de.mossgrabers.reaper.ui.MainFrame.processNoArg(Ljava/lang/String;Ljava/lang/String;)V name or signature does not match
Quote:
Loading device INI files from C:\Users\Vincent Stud\AppData\Roaming\REAPER ...
Starting controller 'Ableton Push 1 - 11.02'
Midi not available.
javax.sound.midi.MidiUnavailableException: There is not enough memory available for this task. Quit one or more applications to increase available memory, and then try again.
at java.desktop/com.sun.media.sound.MidiOutDevice.nOpen(Native Method)
at java.desktop/com.sun.media.sound.MidiOutDevice.implOpen(Unknown Source)
at java.desktop/com.sun.media.sound.AbstractMidiDevice.doOpen(Unkn own Source)
at java.desktop/com.sun.media.sound.AbstractMidiDevice.open(Unknow n Source)
at de.mossgrabers.reaper.framework.midi.MidiConnectio n.setOutput(MidiConnection.java:73)
at de.mossgrabers.reaper.framework.midi.MidiAccessImp l.createOutput(MidiAccessImpl.java:76)
at de.mossgrabers.reaper.framework.midi.MidiAccessImp l.createOutput(MidiAccessImpl.java:68)
at de.mossgrabers.controller.push.PushControllerSetup .createSurface(PushControllerSetup.java:224)
at de.mossgrabers.framework.controller.AbstractContro llerSetup.init(AbstractControllerSetup.java:108)
at de.mossgrabers.reaper.controller.AbstractControlle rInstance.lambda$start$1(AbstractControllerInstanc e.java:123)
at de.mossgrabers.reaper.ui.utils.SafeRunLater.lambda $execute$0(SafeRunLater.java:37)
at java.desktop/java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.base/java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessI mpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilter s(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(U nknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarch y(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

Initialized.
java.lang.UnsatisfiedLinkError: de.mossgrabers.reaper.ui.MainFrame.processNoArg(Lj ava/lang/StringV
at de.mossgrabers.reaper.ui.MainFrame.processNoArg(Na tive Method)
at de.mossgrabers.reaper.ui.MainFrame.sendOSC(MainFra me.java:425)
at de.mossgrabers.reaper.ui.MainFrame.sendRefreshComm and(MainFrame.java:550)
at de.mossgrabers.reaper.ui.utils.SafeRunLater.lambda $execute$0(SafeRunLater.java:37)
at java.desktop/java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue$4.run(Unknown Source)
at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.base/java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessI mpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilter s(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(U nknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarch y(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.desktop/java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)
edit: I have erase all the old version and replace by the new... seems ok now.
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr

Last edited by Vincent Sermonne; 02-03-2019 at 10:51 AM.
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 10:58 AM   #313
Vincent Sermonne
Human being with feelings
 
Vincent Sermonne's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Marseille France
Posts: 6,004
Default

Wow, it's working awesome, no more latency. Thank you very much moss !
__________________
Vincent
ReaperDrummer
http://www.tchackpoum.fr
Vincent Sermonne is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 04:09 AM   #314
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 459
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I tried to get my hands on these (also the Jam) but so far no luck.
So, currently you can only use the Generic Flexi to do some controller mapping with the Maschine devices.
Would you like to borrow my Maschine Jam?
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 05:22 AM   #315
moss
Human being with feelings
 
moss's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 408
Default

Quote:
Originally Posted by uksnowy View Post
Would you like to borrow my Maschine Jam?
Thanks for the kind offer but borrowing does not help to support a device.
moss is online now   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 06:58 AM   #316
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 459
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
Thanks for the kind offer but borrowing does not help to support a device.
No worries.. Just a thought.
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 12:10 PM   #317
nkovac
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Default error log as requested on YT

Hi, moss, you asked for the log as a reply on my question on YT. I have attached the log as requested. Sorry, since I have tried multiple times to start, the log has numerous entries, I am sending it whole, not to miss anything.
Thank you for your, script, your time and help!
Attached Files
File Type: txt nkovac_errors.txt (21.8 KB, 15 views)
nkovac is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 12:44 PM   #318
Travesty
Human being with feelings
 
Travesty's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 509
Default

Quote:
Originally Posted by moss View Post
I tried to get my hands on these (also the Jam) but so far no luck.
So, currently you can only use the Generic Flexi to do some controller mapping with the Maschine devices.
Ok, I'll take a look at that mode, thanks.



Also, I've been trialling the s25 mk1 with this,and wanted to ask. How do you deal with projects which contain this plugin, and also komplete kontrol or maschine. Once one of the NI plugins is focused, I don't see a way to get back to this plugin, the focus stays on NI
Travesty is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 12:54 PM   #319
SweetPotato
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
Default

Anyone have any advice on the thread I linked to above? Feeling a bit hopeless at this point.
SweetPotato is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:20 PM   #320
SweetPotato
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 5
Default

It seems to be only a problem if I use my audio interface. If I choose the computer's sound card for playback then it plays back just fine (including when I use the transport controls on my KK mk2 via DrivenByMoss), but once I select my Octa-capture through ASIO then the transport controls just highlight without the track actually responding.

Obviously something is going on with my audio interface but it only happened since installing the Komplete Kontrol software and DrivenByMoss so I'm asking here.
SweetPotato is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.