Old 12-06-2019, 12:18 PM   #1
playtimer
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 187
Default v6.01rc1 - December 6 2019

v6.01rc1 - December 6 2019
  • + Accessibility: fix Windows IAccessible support for TCP/MCP
  • + Accessibility: fix alt-key to access menus/close app from TCP/MCP
  • + Arrange: optimize drawing of offline/forced offline text on small items [t=228018]
  • + MIDI editor: fix macOS Metal Retina rendering glitch when nav lane is visible and resized
  • + MIDI playback: fix CC interpolation in certain cases [t=228111]
  • + Media items: fix issues with very fast vertical mouse-moves of items on multiple tracks
  • + Mixer panels: fix very-large-size display bug [p=2210941]
  • + Mixer: fix mouse-away detection [t=228088]
  • + ReaScript IDE: add checkbox to disable state watchlist
  • + ReaScript IDE: do not run watch window continuously after script has stopped running
  • + ReaScript IDE: reduce watch update frequency
  • + ReaSurround: improve multimonitor HiDPI issues on Windows
  • + ReaVerb: enable ZL/LL by default for better low-latency performance
  • + Theme: fix meter expansion happening slightly when off
    # hidpi theme updates
This thread is for pre-release features discussion. Use the Feature Requests forum for other requests.

Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
Reaper 6 | Cubase 10.5 Pro | Studio One 4 Professional | UA Apollo | UAD Quad PCie x2 | Adam A5x | Adam Sub7 | IK Multimedia iLoud Micro | Faderport 8 | Presonus Atom | Nektar Panorama P4 | Focusrite ISA One | ART Pro VLA II | Neumann | Rode | Sennheiser mics
playtimer is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 01:12 PM   #2
Dimson
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Location: Ukraine
Posts: 162
Default

Developers, can you fix the contrast on the active buttons? I have poor eyesight, and for me the active and inactive button is almost indistinguishable
Reaper 5.99


Reaper 6


It may be possible to make some other option of highlighting active buttons.

Also discovered a bug in Theme adjuster: Open Theme Adjuster, go into dock mode, close Theme Adjuster, reopen, disable dock mode and get such a window
Dimson is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 03:36 PM   #3
Icchan
Human being with feelings
 
Icchan's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Finland
Posts: 540
Default

Quote:
Originally Posted by Dimson View Post
Developers, can you fix the contrast on the active buttons? I have poor eyesight, and for me the active and inactive button is almost indistinguishable.
I have OK eyesight and I still don't like the new style at all, it doesn't have enough contrast to tell you what's enabled and what's not.
__________________
Support FR's to make reaper more usable!
PRE-Fader Metering, TCP Parameter knobs, Splitting Midi Editor, Big MIDI Indicators
Icchan is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 03:53 PM   #4
BlackBart
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 804
Default

Quote:
Originally Posted by Icchan View Post
I have OK eyesight and I still don't like the new style at all, it doesn't have enough contrast to tell you what's enabled and what's not.
I'm having contrast issues as well...especially in the automation lanes.
BlackBart is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 05:51 PM   #5
Archimedes
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 354
Default Blue Cat Skin Bug

Bug

(1) Open Reaper 6.01
(2) If the Default theme is not already selected, select it, close, and then re-open Reaper.
(3) Add Blue Cat DP Meter Pro 4 (v 4.05, Skin Engine v 1.9.2) to the master bus - the gui looks fine.
(4) Select "Default_5.0" theme
(5) The Blue Cat VST skin is wiped clear.
(6) Close and re-open BC, skin is restored.
(7) Select Default theme
(8) BC skin is wiped clear again.
(9) Move the mouse cursor around the surface of the BC skin and some of the icons are painted - but not all.

I tried this with Waves Bass Rider, Omnisphere, Dune3, Gladiator, UAD plugins, Korg M1 - they don't have the same problem. It appears there's something unique about the Blue Cat plugins, so far as I can tell at the moment.

I've not had this problem on any prior release - but I've always used the V5 theme and spent zero time fiddling with themes. I don't recall seeing this on V6.0 either, and I'm working the same project that had the track 9 width problem - I would have noticed since I keep all my scopes on a 3rd screen, and spent (way too much) time fiddling with theme stuff.

Win 8.1 Pro (x64), GEForce GTX Titan Z, ASUS PB287Q monitors

Last edited by Archimedes; 12-06-2019 at 06:27 PM.
Archimedes is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 06:48 PM   #6
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,865
Default

I'm not sure when this change happened, but I noticed it with v6.01 (standard, not DEV version).

In the non-DEV versions, there's a problem changing MIDI note colormap files. Basically it doesn't work. Even if you try it from the preferences window (Preferences -> Editing Behavior -> Default note color map).

In the DEV versions (including v6.01+dev1206), I can swap MIDI note colormap files and the change is instant (after hitting "apply" in the preferences window).
__________________
https://petersamplification.com
Using REAPER for Linux
JamesPeters is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 06:53 PM   #7
swiiscompos
Human being with feelings
 
swiiscompos's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lausanne (CH)
Posts: 1,112
Default

Default CC point shape doesn't work at all here. No matter what I select I always get a square shape.
swiiscompos is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 07:01 PM   #8
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,317
Default

Dimson toolbar issue isnt related to the new theme. It is related to ALL theme. There is a bug there.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 07:25 PM   #9
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,509
Default

Quote:
Originally Posted by swiiscompos View Post
Default CC point shape doesn't work at all here. No matter what I select I always get a square shape.
In what CC lane? Curves are disabled for CC 32-63, because those are specified as LSB values (half of a 14-bit value). The problem is that you can't have a curve in both the MSB and LSB lanes if the receiver is expecting 14-bit values, you have to curve the 14-bit lane. We may need to add a project option to allow curves in the LSB lanes for when those CC values are being used for a different purpose.

[edit] ah actually there is a bug where the first inserted point in a lane, if inserted using the default shift+click (insert point) rather than the default control+drag (draw points), will ignore the default curve shape. Fixing!

Last edited by schwa; 12-06-2019 at 07:34 PM.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 09:31 AM   #10
Peevy
Human being with feelings
 
Peevy's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ireland
Posts: 513
Default

It really does just keep getting better, the updates keep coming at a breakneck pace which is amazing. I couldn't hold out any longer & upgraded my license today, my last license lasted me 8 years so I really can't complain.
__________________
System: Mobo-Asus Prime Z370P II, CPU-i7 8700K, RAM-32gb DDR4 3000mhz, GPU AMD RX580 OS: Manjaro Linux
Soundcard:
Komplete Audio 6 Monitors: Adam A5X
Peevy is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 11:59 AM   #11
DuX
Human being with feelings
 
DuX's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Underworld
Posts: 1,095
Default

Regarding colours, maybe WhiteTie could use these colours as a reference:

https://plugmon.jp/files/uploads/201...m-231-main.png

I love all u-he GUIs, but this is a great Plugmon skin for Zebra. That guy makes brilliant GUIs easy on the eyes, with great contrast.

btw. These updates that Reaper is getting make a lot of sense. They give me hope for Reaper after all. Keep fixing things, stability and functionality [ease of usage] are the most important!
__________________
Goodnight, thank you, and may your God go with you.

Last edited by DuX; 12-07-2019 at 12:34 PM.
DuX is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 11:36 PM   #12
dangguidan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 141
Default

When draw / edit immediately on mouse click is turned on, has the function of input Pitch bend automatically adsorbing to 0 been cancelled?
dangguidan is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2019, 04:28 PM   #13
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,317
Default

Has first post issue been solved ? I don't see anything related to this in Pre changelog.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.