Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2019, 06:09 PM   #5481
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 3,787
Default

Quote:
Originally Posted by Funkybot View Post
Geoff, yes, the files were visible in the dropdown.

Now that I removed the spaces from the file names and the folder name, stuff is now happening. Namely: transport controls work.

And yes, now I can get the no-op action to run. It did nothing before.

I can also see things like Fader and Rotary movements in the Learn window, but I haven't figured out how to actually get the faders to do anything yet. But this is definitely progress.

EDIT: I tried figuring out how to add Fader1 from the left to the Zone to control Channel 1 (things look off) and when I clicked Fader1 then Add to Zone, it crashed Reaper.
Great, glad you got going.

Ok folks, let's not use any spaces for now in the .mst/.ost/.zon files and folders.

I've posted this often, and will again here -- Learn Mode window is experimental -- folks wanted a sneak peek -- that's why it's hard to get to -- be careful.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Alpha software: https://stash.reaper.fm/v/36903/CSI%20alpha.zip
Reaper forum thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=183143
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 01:25 PM   #5482
WaveTrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 23
Default

Ok, in my hands, only the full MCU.mst with 8 channels works as it should with the Icon platform Nano-single fader controller. Not yet understanding why it needs the 8 channels for a single fader, but I´m ready to accept it.

Good news, I got sends working now.
Found out, when opening the sends menu manually.

-Now I´m wondering how to make the menu open automatically when hitting the send button. Is this possible at all? or just my setup?

-Next question: only the first volume fader is under control.
How to switch to the next send volume fader?

Would appreciate any answers, cheers.
WaveTrans is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 02:51 PM   #5483
n0ne
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 73
Default

Quote:
Originally Posted by WaveTrans View Post
Ok, in my hands, only the full MCU.mst with 8 channels works as it should with the Icon platform Nano-single fader controller. Not yet understanding why it needs the 8 channels for a single fader, but I´m ready to accept it.

Good news, I got sends working now.
Found out, when opening the sends menu manually.

-Now I´m wondering how to make the menu open automatically when hitting the send button. Is this possible at all? or just my setup?

-Next question: only the first volume fader is under control.
How to switch to the next send volume fader?

Would appreciate any answers, cheers.
Hi WaveTrans,

Attached my zone and layout files for the platform Nano. Renamed a bunch of the widgets to make more sense for this controller and removed some of the faders/buttons that aren't on the controller. The buttons, fader+vu, masterfader (without vu) all work. Might help!

@Geoff:
- For me the shift option (or any combination of buttons) doesn't seem to work.
- For some reason there seemed to be hanging of some state for the controller. For my current 'test' setup (attached) the name/db value displays weren't working. They started working again after I loaded the standard MCU zone file and left the send menu that was still activated. Then reloading my own 'test' setup back and the names worked again.
Attached Files
File Type: zip Platform Nano.zip (1.8 KB, 6 views)
n0ne is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:48 AM   #5484
WaveTrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 23
Default

Cheers, n0ne!
will look into it this evening.
From here, it looks very similar to what I have tried as setup.
Well, we will see...

Cordially, WT
WaveTrans is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 12:52 PM   #5485
WaveTrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by n0ne View Post
Hi WaveTrans,

Attached my zone and layout files for the platform Nano. Renamed a bunch of the widgets to make more sense for this controller and removed some of the faders/buttons that aren't on the controller. The buttons, fader+vu, masterfader (without vu) all work. Might help!

@Geoff:
- For me the shift option (or any combination of buttons) doesn't seem to work.
- For some reason there seemed to be hanging of some state for the controller. For my current 'test' setup (attached) the name/db value displays weren't working. They started working again after I loaded the standard MCU zone file and left the send menu that was still activated. Then reloading my own 'test' setup back and the names worked again.
Thanks for the files, n0ne!

Both Work in general as they should.

But I must take a closer look, since the record button does not work.

Will also try to implement send and FXmenu.

Cheers, again.
WaveTrans is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:52 PM   #5486
WaveTrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 23
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by WaveTrans View Post
Thanks for the files, n0ne!

Both Work in general as they should.

But I must take a closer look, since the record button does not work.

Will also try to implement send and FXmenu.

Cheers, again.
Ok. First achievment, record record was not in the zone file.
Now record button works.

and...

REAPER 6 is out

Last edited by WaveTrans; Yesterday at 03:50 PM.
WaveTrans is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.