Old 02-24-2011, 01:19 PM   #1
phila
Human being with feelings
 
phila's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Milan (Italy)
Posts: 12
Default pitch shifting in REAPER

hi guys,
I'm just learning and still had no time to read the manual, but I was wondering...
I use ALT+drag for time stretching: is there a similar function for pitch shifting? Or I need to use a plugin for that?
Sorry if already asked by someone else.
Thanks!!!
phila is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2011, 02:31 PM   #2
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,377
Default

Select the media item, hit F2, there you can adjust pitch. There are also some keyboard shortcuts, just search the Action dialog for "pitch".
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2011, 02:59 PM   #3
dub3000
Human being with feelings
 
dub3000's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 3,826
Default

shift 9/0
dub3000 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2011, 01:16 AM   #4
phila
Human being with feelings
 
phila's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Milan (Italy)
Posts: 12
Default

GREAT!
Thank you very much!
phila is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.