Old 03-06-2011, 10:52 AM   #1
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default Volume fader in transport

I would like to request a short vertical fader in the transport that when you click on it, opens a nice size vertical fader on top of it for master volume.

Thanks !!!
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-22-2016, 07:21 AM   #2
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

Would still be a nice feature like Cubase does.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 04:30 AM   #3
Masi
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 667
Default

Seems a bit awkward to me that I have to click once to get a fader in a pop-up. But if you make that button a knob, then great.

Ok, again (to acoid confusion): the idea is that the transport gets a volume knob. But as this is a bit fiddle clicking on it will reveal a fader in a pop-up.

Masi
Masi is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 04:38 AM   #4
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

Just like cubase would be fine with me but a pref would be nice to allow a click to open a larger one.

Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 06:13 AM   #5
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default



It wouldn't evn have to be a pop up, just a master in transport ( thought transport in reaer is not very tall). Or it could be taken one step further and next to master volume, currently selected track controls could show up.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 10:50 AM   #6
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

That's how I remember it working in Cubase and it worked great for me. It's nice how the larger version pops up allowing fine control.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 11:07 AM   #7
Kenny Gioia
Human being with feelings
 
Kenny Gioia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,728
Default

Quote:
Originally Posted by Coachz View Post
I would like to request a short vertical fader in the transport that when you click on it, opens a nice size vertical fader on top of it for master volume.

Thanks !!!
Why not create a Toolbar button that opens the "Floating Mixer Master"?
Kenny Gioia is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 11:45 AM   #8
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

Takes too much screen for me personally but it is an option. I'd much prefer a pin on the master track in the tcp.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 12:01 PM   #9
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Why not create a Toolbar button that opens the "Floating Mixer Master"?
2 clicks + drag, vs single drag, I think that's why.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 12:15 PM   #10
Kenny Gioia
Human being with feelings
 
Kenny Gioia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,728
Default

Quote:
Originally Posted by MikComposer View Post
2 clicks + drag, vs single drag, I think that's why.
Why is it two clicks to click on the Toolbar?

And you can create one click to open or close it.
Kenny Gioia is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 12:17 PM   #11
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
Why is it two clicks to click on the Toolbar?
Click on the toolbar, to bring up the master, move mouse to drag the fader, then move it back to either toolbar or masters X to close it.

And btw. This is how you think of UI when you are designing one.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 12:24 PM   #12
Kenny Gioia
Human being with feelings
 
Kenny Gioia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 3,728
Default

I'm not a fan of that approach at all. Logic and Garageband have it as well and I'm constantly worried that it's going to be adjusted accidently.
Kenny Gioia is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 12:41 PM   #13
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

A right click pin on the TCP master fader is all I would need.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 01:33 PM   #14
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,442
Default

Quote:
Originally Posted by Kenny Gioia View Post
I'm not a fan of that approach at all. Logic and Garageband have it as well and I'm constantly worried that it's going to be adjusted accidently.
Agree.
"Do not touch master fader !" if it is not really really needed...

akademie
akademie is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 01:57 PM   #15
MikComposer
Human being with feelings
 
MikComposer's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Brighton
Posts: 1,988
Default

I think there is a lot of more urgent things to do, but if that feature would be added at some point, I wouldn't mind.
__________________
My Royalty Free Music library
MikComposer is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2016, 02:00 PM   #16
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,109
Default

Yeah it's only been almost 5 years since I asked for it. No hurry, I'll be dead soon.
03-06-2011
Coachz is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.