Old 03-04-2010, 03:38 PM   #1
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,192
Default Folder for Reaper presets (DONE)

A little housekeeping

The Reaper preset .ini files are in C:\Documents and Settings\<<account name>>\Application Data\REAPER here, so the folder is getting a bit cluttered.

Can they be moved into a "Presets" or "ReaperPresets" folder, i.e. a new folder alongside "FXChains", "MenuSets", "TrackTemplates" etc?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 06:15 PM   #2
Mercado_Negro
Moderator
 
Mercado_Negro's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 8,269
Default

+1

Please.
__________________
Pressure is what turns coal into diamonds - Michael a.k.a. Runaway
Mercado_Negro is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 06:20 PM   #3
Jason Brian Merrill
Human being with feelings
 
Jason Brian Merrill's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Northeastern PA, USA
Posts: 20,966
Default

yeah i agree
__________________
Beliefs do not require respect. People do.
Jason Brian Merrill is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 08:02 PM   #4
NAS
Human being with feelings
 
NAS's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: In church, burning it down
Posts: 1,345
Default

A ding dang do (it now please)

NAS
__________________
Not Gods or Saints but HUMAN be
NAS is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 10:00 PM   #5
strunkdts
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,565
Default

...and a wham-bam-ba-boo (hoo- alot of the folders need addressing me reckons, I got all sorts of stuff floating around eveywhere. 1 project should auto contain all the seperate folders needed plus a mother file,elsehwere, for all stuff which staddles all common tasks, or when needed...or something to this effect)

PLUS ONE [+1!]
strunkdts is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 01:06 AM   #6
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 18,192
Default

I've just "Issued" this FR:

http://forum.cockos.com/project.php?issueid=2135

Go and vote.
__________________
DarkStar ... interesting, if true. . . . Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 01:09 AM   #7
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,883
Default

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=47621


I was there a bit earlier. But thanks for opening a ticket for me :P
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 02:07 AM   #8
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,790
Default

I'll vote for this

One thing i've always wanted is to have a set of presets solely for that project which are instantly accessible on loading that project and stored with the project, not tried this in reaper yet. Is it possible?
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 03:39 AM   #9
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,883
Default

Nope, it's not possible currently.


But I'd gladly have all preset files stored in a separate folder, in AppData.
EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 05:31 AM   #10
RBowlin
Human being with feelings
 
RBowlin's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 499
Default

+1 The ability to organize things in Reaper (beyond its current capability) would make working with this program so much easier.

-Rich
RBowlin is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 05:37 AM   #11
shakey.oberon
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 996
Default

+1 from me
shakey.oberon is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:53 AM   #12
Dstruct
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 12,325
Default

+1


Also for 3rrd party VSTs the presets should be saved in a folder structure same as VST folders.
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 05:21 AM   #13
Wilson
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 135
Default

+1 absolutely! The Preset system in Reaper is like back to the 80s
Wilson is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 07:49 AM   #14
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 783
Default

I think the topic can be considered as [SOLVED] since we have the "preset" folder already there for some time (not sure since which REaper version).

So, presets are already stored in "preset" subfolder and not in the main root folder next to Reaper.exe and other configuration .ini files.
akademie is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.