Old 01-18-2020, 08:07 PM   #1
dee123
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Default envelope dialogue unreadable

hi,
i'm using reaper 6.03 with 'default commala light 5 (2018)' theme which works nicely for me, except the background of the boxes in the envelope selection screen. seems to be black text on black background. i guess it can be changed (either font or background white) but can't find where. see attachment. any suggestions?
best,
david
Attached Images
File Type: png track envelope black.png (48.2 KB, 48 views)
dee123 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 01:05 AM   #2
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,115
Default

Hi David

This should be a simple change in the Theme development/tweaker.

To open the Theme development/tweaker dialoge box, from the pull down menu select Actions > Show action list...

In the filter in the Actions list type "tweak" and it will single out the required action. Double click on that to bring up the Theme developer/tweaker dialogue box.

To change the text colour, near the top, select Window text.

Or, to change the colour of the background select Window background.

Both of these items are very close to the top of the Theme development/tweaker window so no need to set a filter or go searching.

Remember to save the theme from the Theme development/tweaker dialogue box.

cheers

andy
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 01:12 AM   #3
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,115
Default

Looking at that screenshot again, I may have got that wrong, so let me spend a bit more time on that and I'll get back...
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 01:39 AM   #4
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,115
Default

Okay, not having much luck with this.

I have been right through the images and I cannot find anything remotely related to the envelope selection dialogue box, or any other dialogue box.

Unlike other dialogue boxes, in this one, as you move your mouse over each line the graphic changes, so there must be an image that has normal, mouse over and mouse down states.



and




I don't think I have a definitive answer for this but in the meantime I think you should at least be able to change the text colour.

If I find something more on this I will return...


cheers

andy
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:20 AM   #5
dee123
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Default

thanks for looking into it, synkrotron. i'm also puzzled. still, it has to get its colors from -somewhere-. hope some tweak can be found..
d
dee123 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:23 AM   #6
dee123
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Default

oh! to tweak "window text" works!
awesome, now i know what envelope i activate!!

thanks a lot!!
david
dee123 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:31 AM   #7
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 5,278
Default

You got part of it synkrotron, that text color is Window text. Background color is Button background.

---
edit: I see dee123 got it working...
xpander is online now   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:34 AM   #8
dee123
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 46
Default

indeed, it's perfect now. thanks synkrotron and xpander !

d
dee123 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:36 AM   #9
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,115
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
Background color is Button background.
Excellent, thanks xpander, I totally missed that one.

You also have to make sure you have the Force button background/border: item checked.


cheers

andy
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 05:37 AM   #10
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,115
Default

Quote:
Originally Posted by dee123 View Post
indeed, it's perfect now. thanks synkrotron and xpander !

d
Glad you got is sorted and thanks for reporting back
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.