Old 01-09-2020, 05:17 PM   #1
Eisenspalter
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 58
Default How can I import a track from another Reaper project?

Is there a way to import a track from another Reaper project without open it?
Eisenspalter is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 05:42 PM   #2
micha
Human being with feelings
 
micha's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Germany
Posts: 128
Default

i guess not.

copy and paste from an open project tab to another or save it as template and import it that way.
micha is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 05:49 PM   #3
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 8,808
Default

Opening another project opens it in a new tab. Presumably you would have to have some window open to select a track from if there was some function to do that without opening the project. It would take the same time and mouse clicks either way. You can simply cut/paste any project element from another tab into your current project.

Saving templates...
Kind of need to be clairvoyant to anticipate what you might need to save from a project that you will want to use later in another. After the fact, you would have the extra steps of opening it and saving a template.

Opening the old project in a new tab and pilfering from it is really the most straightforward way to go. Reaper went straight for "Wouldn't it be nice if we could just open an old project directly and cut from it?"
serr is online now   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 02:07 PM   #4
Eisenspalter
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 58
Default

Thank you for your answers. But I wrote "without open it". Please think about climate change. Every unnecessary post increases the temperature.We have to start with the very small things
Eisenspalter is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 02:16 PM   #5
Winfield
Human being with feelings
 
Winfield's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: The Underground Bunker
Posts: 554
Default

Open the file location in finder/explorer and drag and drop into the project
__________________
"if DAWs are religions, REAPER is atheism" - The big J
Winfield is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 02:54 PM   #6
Eisenspalter
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 58
Default

@Winfield I want to import 1 selected track of an existing project, like in Cubase. And the temperature rises again
Eisenspalter is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 03:12 PM   #7
synkrotron
Human being with feelings
 
synkrotron's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Warrington, UK
Posts: 1,114
Default

Quote:
Originally Posted by Eisenspalter View Post
Is there a way to import a track from another Reaper project without open it?
no, there isn't
__________________
Bandcamp // YouTube // SoundCloud
synkrotron is online now   Reply With Quote
Old 01-20-2020, 12:07 PM   #8
DarrenH
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 202
Default

Lol.

Ooops. I'm contributing to climate change, but that was funny.

Quote:
Originally Posted by Eisenspalter View Post
Thank you for your answers. But I wrote "without open it". Please think about climate change. Every unnecessary post increases the temperature.We have to start with the very small things

Last edited by DarrenH; 01-20-2020 at 12:14 PM.
DarrenH is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2020, 01:26 PM   #9
serr
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 8,808
Default

Yeah that sounds just like that recent bit of gaslighting from the fossil fuel industry. (They just had some stupid run of propaganda with "Everyone do your little part" bs as though the elephant in the room was invisible.) Of course the leading cause of climate change is energy use for servers hosting web forums. /s
serr is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 02:27 AM   #10
jrk
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 681
Default

Quote:
Originally Posted by serr View Post
Of course the leading cause of climate change is energy use for servers hosting web forums. /s
Don't you offset your forum related CO2 emissions? I always hold my breath when posting.
__________________
it's meant to sound like that...
jrk is online now   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 08:15 AM   #11
akademie
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 741
Default

Hi Eisenspalter,
import the (whole) project as Track Template, then remove/erase all unwanted tracks except the one (or more) that you need to stay imported.

-> Insert track from template
-> Open template...
-> (in Open track template dialog) in File type compobox choose "Project files (*.RPP,*.EDL,*.TXT,clipsort.log)" type
-> navigate to your specific folder and select your project file that you want to import (project that contains the track(s) you want to import)
-> remove/erase all unwanted tracks
DONE!

Hope it helps you to not warm up too much ;-)

Last edited by akademie; 01-24-2020 at 08:17 AM. Reason: typos
akademie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.