Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2019, 07:02 AM   #1
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default S O L V E D - Reaper doesn't see RodeCaster Pro MultiTrk

After installing over 5.99 with Reaper 6.0 the Wasapi doesn't recognize the Rodecaster Pro Multichannel feature through Reaper Audio Device. It sees the normal Stereo but not Multichannels as Reaper window pops up

- There was an error opening the audio hardware:

WASAPI error: could not find input device format

Note: I just did a Windows 10/64bit feature update to (1909) if that helps before the latest Reaper 6.x

I can send audio files back and forth to the Rodecaster Pro so it's not windows/usb issue. Reaper just doesn't recognize the RodeCaster Pro Multitracks anymore.

Last edited by RobertJohn; 01-24-2020 at 07:42 AM.
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 06:18 AM   #2
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default

Downloaded ASIO For ALL and Reaper still does not see the RodeCaster Pro MultiChannels. There are (14) and Reaper only shows Multichannel 1 and Multichannel 2. Just like Wasapi. This since updating 6.0 and 6.1 over 5.99 my just licenced version.
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 07:55 AM   #3
cyrano
Human being with feelings
 
cyrano's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Belgium
Posts: 4,727
Default

Did you install the app?

https://www.rode.com/rodecasterapp

it allows you to update the firmware. IIRC the Rode was 2-channel only when it first came out.

https://www.youtube.com/watch?v=7iPX...ature=youtu.be
__________________
“It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity” Albert Einstein
cyrano is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 09:13 AM   #4
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default

Thanks for replying @cyrano

Yes I have the latest Firmware 2.4 plus updated app (using since 1.0) and was working great with Reaper 5.9x when I first decided to get a license as it was a great match Then I just updated to 6.0 /now 6.1 and only the 2 channels on both Wasapi and Asio4All show now.

I went back to Audition and it sees the Multichannels with Asio4all as before. Weird. The only other thing is I did the Windows 10 Creative Update that brought me to build 1909.

I wanted to dump AA when I got Reaper and Wasapi working great but only 2 inputs at the moment. The Search continues.
Cheers
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 09:50 AM   #5
cyrano
Human being with feelings
 
cyrano's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Belgium
Posts: 4,727
Default

Doesn't Rode supply a real ASIO driver?
__________________
“It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity” Albert Einstein
cyrano is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2019, 10:43 AM   #6
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by cyrano View Post
Doesn't Rode supply a real ASIO driver?
Not as yet, hopefully in future.
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2019, 07:54 AM   #7
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default

Update: Sad work around just like AAudition.

Got it to do what I want with ASIO4All Can record all 14 Rode Multi Channels/Tracks to Reaper and can listen as I go through recording while listening Through RodeCaster Pro and then to edit have to change from ASIO4ALL back to to RodeStereo 1/2 to edit within Reaper.

--
Got Reaper because in the Rode website it has a PDF showing how it should works with Wasapi out of the box. Well it DID like a dream - Stereo out for Editing and 14 Multi's to record until the latest updates from 5x to 6x or else it was a Windows Update. Sadly defeats the purpose but at least I had a chance to use Reaper with various themes for a while and the cost wasn't bad at all.

Cheers
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 04:04 AM   #8
RobertJohn
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Location: Canada
Posts: 13
Default SOLVED - Rodecaster Pro Multitrack with Reaper

Reaper 5.98 worked with the Rodecaster Pro then a Windows 10 Build 1909 update and updated to Reaper5.99 could not detect the Rodecaster anymore and I was stuck with AsioForAll as a not welcome wrapper to work for 5.99, 6x.

I downloaded the trial of Hindenburg Journalist Pro and it saw the Multracks of the Rodecaster pro. Terrific.

So I re-downloaded Reaper 6.03 entered the licence key and low and behold it now sees all 14 of the Rodecaster Pro Multichannels. HAPPY DAYS!

Cause: Something had changed since the Windows 10/64bit Build 1909 but it took another program Hindenburg daw to force something in the Wasapi to behave or Audio forces in the aether. Just glad its back.

Cheers
RobertJohn is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 10:59 AM   #9
cyrano
Human being with feelings
 
cyrano's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Belgium
Posts: 4,727
Default

Thanks for reporting here.

My experience with two of those podcaster mixers was positive. But that was on a Mac in both cases.
__________________
“It has become appallingly obvious that our technology has exceeded our humanity” Albert Einstein
cyrano is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.