Old 01-10-2020, 03:39 AM   #1
RCJacH
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Location: Beijing, China
Posts: 165
Default Doubled playback when recording MIDI overdub

REAPER Version: v6.02
OS: Windows 10

This happened for at least 2 months already, and I just figured out what the problem is.

When recording MIDI in overdub mode, the input midi signal is being played back while recording, with a delay. So pretty much all midi events are played twice, and there will be phasing issue and sometimes early note-offs.

This wasn't the case with 5.9 and earlier. Is it a setting that I haven't looked at or is it a new bug?
RCJacH is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2020, 12:40 PM   #2
ElCampesino
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default

Same here, can't figure out how to fix this...
ElCampesino is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2020, 05:44 AM   #3
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Dundle, Louisiana
Posts: 2,206
Default

could be related to https://forum.cockos.com/showthread.php?t=230673
__________________
° using REAPER as host/arranger/sequencer to write instrumental beat music.
° striving for a loop-based, controller-centric midi recording/editing workflow.
° colored tracks/items: optionally respect "selected track/item" theme color
mccrabney is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.