Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER for macOS X

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2018, 01:44 AM   #1
kovarny
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 27
Default JS plugin doesn't work on Mac, but work well on PC

Hello. I have a custom JS plugin and it works well on Windows, but does not work on Mac. Does anyone know how to fix it?
kovarny is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2018, 07:12 AM   #2
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 1,221
Default

Did you try to use the dll-file on Mac? That doesn't work. You need to use the .dynlib-version on the Mac.
You can download it at: https://github.com/juliansader/ReaEx..._ReaScriptAPI/

Or do you mean, you have a Lua-script, that needs the JS-plugin?


Keep in mind, that you probably need to use the v0.951-version currently, as the newer version only works on pre-releases of Reaper yet.
__________________
Ultraschall-API - a Lua-functions-library4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2018, 06:28 PM   #3
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,400
Default

JS plugins are largely OS-ignorant. Reaper compiles them when you load the plugin on a track. There might be something wrong in the code which will cause a bug that's specific to a particular Reaper on a particular OS, but it would be rare. All the JS plugins I've tried worked fine in Windows, OSX and Linux in the native Reaper versions for each OS.

If you don't specify the plugin (and/or post it for analysis), you probably won't get any help.
__________________
http://petersamplification.com
Core i3-6300 - MSI B150M Mortar - 8 GB RAM - Asus Xonar DX - Linux Mint 19.1 (64-bit) - REAPER for Linux
JamesPeters is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2018, 10:47 AM   #4
mespotine
Human being with feelings
 
mespotine's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Leipzig, Germany
Posts: 1,221
Default

Ahhh...I get it, he means JSFX-plugin...
__________________
Ultraschall-API - a Lua-functions-library4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread....98#post2067798
Reaper Internals - Developerdocs4Reaper: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207635
mespotine is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2018, 12:35 AM   #5
Aymara
Human being with feelings
 
Aymara's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ruhr Area, Germany
Posts: 939
Default

Quote:
Originally Posted by JamesPeters View Post
If you don't specify the plugin (and/or post it for analysis), you probably won't get any help.
There‘s a double post containing it:

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=214664
__________________
Greetings from Germany

Chris
Aymara is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2018, 12:23 PM   #6
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 2,400
Default

It works on Linux. I wish I could help, but I don't know how to code. At least now you know it also works in Reaper for Linux.

Out of curiosity: are you using it before your VSTi? You need to do that. If you put it after the VSTi, it won't make the VSTi monophonic/legato.
__________________
http://petersamplification.com
Core i3-6300 - MSI B150M Mortar - 8 GB RAM - Asus Xonar DX - Linux Mint 19.1 (64-bit) - REAPER for Linux
JamesPeters is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2019, 04:41 PM   #7
kovarny
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by JamesPeters View Post
It works on Linux. I wish I could help, but I don't know how to code. At least now you know it also works in Reaper for Linux.

Out of curiosity: are you using it before your VSTi? You need to do that. If you put it after the VSTi, it won't make the VSTi monophonic/legato.
Yes, I use it before VSTi. I know how this works, because this script was written at my request) But it don't works on Mac(
kovarny is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.