Old 05-21-2019, 12:22 AM   #1
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default GUI Updates Affected by Ozone Tonal Balance

Here is a weird one.

Lately, in the past few days or weeks, I have noticed that my GUI refresh rate is being seriously inhibited. I do not run big projects or tons of plugins. Anyway, i have tracked it down to Ozone Tonal Balance plugin.

Even in a fresh portable install with one track playing a wav file, no CPU hit at all. As soon as I open Tonal Balance the gui refresh becomes really slow. Actually, Reaper does not even have to be in play at all for it to affect.

I have done the same thing in Harrison Mixbus and Tonal Balance does not affect the GUI refresh there. So, it appears that there may be an interaction between reaper and Ozone Tonal Balance, All the other Ozone plugins are fine, they do not cause any slow down in GUI refresh.

May I ask if you have Tonal balance that you see the same problem or not.

TIA.
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2019, 11:26 PM   #2
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default

It seems I am not the only one. I saw a guy on the Facebook group showing exactly the same symptoms, only it was a different plugin. A drum plugin if my memory is correct. But the GUi lag was identical to what I see.

Please, may I ask one of you who also has Ozone 8 to stick the Tonal Balance plugin on the two bus, open it and then see what happens.

This is driving me nuts.

TIA
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2019, 11:43 PM   #3
xpoes
Human being with feelings
 
xpoes's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Australia
Posts: 81
Default

FWIW, I can confirm the GUI problems with BreakTweaker, the Izotope drum plugin. It even happens when BreakTweaker is the only plugin in the project.
I have a decent video card (see signature) and I don't have these problems with my other VSTs.
BreakTweaker is quite a good drum machine, I think, but most of the time I use other drum VSTs for my beats because of this behaviour.
Which is a pity
__________________
Xpoes
W10, latest Reaper, Intel i7 CPU 6700k @ 4.00GHz, NVIDIA GeForce GTX 970, 32 GB RAM, Xonar DX, Nektar Impact LX61+
xpoes is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 12:14 AM   #4
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by xpoes View Post
FWIW, I can confirm the GUI problems with BreakTweaker, the Izotope drum plugin. It even happens when BreakTweaker is the only plugin in the project.
I have a decent video card (see signature) and I don't have these problems with my other VSTs.
BreakTweaker is quite a good drum machine, I think, but most of the time I use other drum VSTs for my beats because of this behaviour.
Which is a pity
Is it just BreakTweeker's GUI that is affected or does affect the whole pf Reaper? What I see is that it affects the whole Reaper environment.
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 05:10 PM   #5
xpoes
Human being with feelings
 
xpoes's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Australia
Posts: 81
Default

yeah, basically the whole of Reaper..
__________________
Xpoes
W10, latest Reaper, Intel i7 CPU 6700k @ 4.00GHz, NVIDIA GeForce GTX 970, 32 GB RAM, Xonar DX, Nektar Impact LX61+
xpoes is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2019, 12:14 AM   #6
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default Moderators

Do we need to raise this a bug?

How do we get some attention on this?
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2019, 12:25 AM   #7
Arionas
Human being with feelings
 
Arionas's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Athens
Posts: 83
Default

Same here.
Works ok with previous version of Tonal Balance though. (8.01 for Ozone)
__________________
Mac-pro 3.33 12cores, OS 10.12.6, Reaper 5, Studio One Pro 3, Pro Tools 12, Logic X, Mixbus 32C, Wavelab 9.5, N4, AQUAS, UAD 2 octo(x2)-quad(x1), http://www.arionmusic.gr
Arionas is online now   Reply With Quote
Old 05-23-2019, 04:55 AM   #8
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by Arionas View Post
Same here.
Works ok with previous version of Tonal Balance though. (8.01 for Ozone)
ah, that is it.. I recently updated Ozone to 8.02.

But here's the thing. Who is responsible? Who do we approach? It is a clear incompatibility between the two.

How do I role back to an older version of OZone?
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2019, 05:21 PM   #9
xpoes
Human being with feelings
 
xpoes's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Australia
Posts: 81
Default

It seems like an Izotope issue to me, since (hardly -just don't want to rule out that there are others behaving the same as well-) none of the other VSTs show this behaviour in Reaper..
__________________
Xpoes
W10, latest Reaper, Intel i7 CPU 6700k @ 4.00GHz, NVIDIA GeForce GTX 970, 32 GB RAM, Xonar DX, Nektar Impact LX61+
xpoes is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2019, 03:57 AM   #10
uksnowy
Human being with feelings
 
uksnowy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 6950 DK
Posts: 415
Default

I have contacted Izotope and informed them. I sent a video of the issue. They told me how to role back to V8,01 and that fixed the problem.
__________________
REAPING HAVOC SINCE 2008
uksnowy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.