Old 02-01-2012, 11:54 PM   #1
benmrx
Human being with feelings
 
benmrx's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 198
Default Whats your method for selecting MIDI CC lanes?

Curious how people are selecting CC lanes in the MIDI editor. You can drag your mouse down to the CC Drop Down Menu and just scroll to the CC of your choice........but that doesn't seem very Reapery.

I saw the sws actions for saving/recalling CC's for the first four slots.... which helps. But thought someone here might have an alternate method.

Last edited by benmrx; 02-02-2012 at 03:03 AM. Reason: I said the word 'just' about 5 times..
benmrx is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 12:10 AM   #2
planetnine
Human being with feelings
 
planetnine's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Lincoln, UK
Posts: 7,585
Default

I don't need to change away from velocity regularly in most sessions, but when I do I just map actions to shortcuts or keys on a controller (I use an X-Keys, it's great for temp stuff like this).


>
planetnine is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 12:37 AM   #3
benmrx
Human being with feelings
 
benmrx's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by planetnine View Post
I don't need to change away from velocity regularly in most sessions, but when I do I just map actions to shortcuts or keys on a controller (I use an X-Keys, it's great for temp stuff like this).


>
Wait a minute! Are you saying that your able to map specific CC lanes to a shortcut? Like say map CC 25 to the letter 'M'? If so, how? I'm not seeing any actions available for this kind of thing.
benmrx is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 12:48 AM   #4
planetnine
Human being with feelings
 
planetnine's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Lincoln, UK
Posts: 7,585
Default

There are actions to change what a CC Lane is displaying, yes. I tend to display only one at a time in the ME, I rarely need to adjust anything beyond velocity.

>
planetnine is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2012, 02:04 AM   #5
benmrx
Human being with feelings
 
benmrx's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by planetnine View Post
There are actions to change what a CC Lane is displaying, yes. I tend to display only one at a time in the ME, I rarely need to adjust anything beyond velocity.

>
Thanks for the info, I see 'cycle through CC lanes, and I do see a dedicated action for 'Set CC lane to velocity', and a few others...., but to ask more specifically, is there an action, or macro to get right to say, CC44?

Last edited by benmrx; 02-02-2012 at 02:39 AM.
benmrx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.