Old 05-10-2020, 08:11 PM   #481
Soli Deo Gloria
Human being with feelings
 
Soli Deo Gloria's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 1,031
Default

Well, yes, that indeed happened, but that specific issue is relatively easy to tackle, as you confirm with the recipe to solve it. In my case, many key bindings and some of the general settings transferred from Win 7 are messed up or reset...
Soli Deo Gloria is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 09:31 AM   #482
Rivereto Esplorado
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2020
Location: Mi ne plu uzas REAPER kaj ne plu aktivas en la forumoj.
Posts: 84
Default

Sometimes Reaper cannot see my MIDI keyboard (attached via MIDI cable to a 204HD interface) when running in ALSA mode. I only see lots of "hw:VirMidi" entries. Meanwhile, Ardour. Mixbus and aconnectgui continue to be able to see and use the keyboard via ALSA. This seems like proof that the issue lies squarely with Reaper vs ALSA otherwise the MIDI keyboard should be completely unavailable across the whole system.

This is a bug separate from the one connected to pipewire. I've posted here to avoid this being passed over given the other solved thread.
Rivereto Esplorado is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 10:05 AM   #483
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,355
Default

Not sure if "sometimes" is easier than "it never works" to problem find
Since Linux on a Live stick is so easy, can't you just do a quick check look see with a quick REAPER see if ReaSynth works, on the Live stick, no need to install the distro even
Mythbuster that one out

Also, REAPER have worked on all distros i tried with straight ALSA, so this would be news to me if it was a problem on the REAPER side.
I can on purpose screw up ALSA by installing and running Cadence or something like that, then ALSA could turn into wewwy busy/in use or something like an oopsie like that.

Think even Steam can do something if it is open in the background.. but that's another story

My gear/gizmo is straight USB though, hmm
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 05-11-2020 at 10:29 AM.
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 12:38 PM   #484
Rivereto Esplorado
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2020
Location: Mi ne plu uzas REAPER kaj ne plu aktivas en la forumoj.
Posts: 84
Default

I have tried all that stuff. I downloaded afresh, moved the ".config/REAPER" folder so it was forced to create a new one. When I do that having already lost the keyboard in my regular install, the keyboard is still missing in the "portable" fresh install. Only a system restart fixes things.

I won't bang on about this much longer other than to repeat one last time that other DAWs continue to function with the MIDI keyboard as does aconnectgui even without a system restart. Cue the question "why don't you just use the other DAW?"
Rivereto Esplorado is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 01:11 PM   #485
Glennbo
Human being with feelings
 
Glennbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Planet Earth
Posts: 4,565
Default

Quote:
Originally Posted by Rivereto Esplorado View Post
I won't bang on about this much longer other than to repeat one last time that other DAWs continue to function with the MIDI keyboard as does aconnectgui even without a system restart. Cue the question "why don't you just use the other DAW?"
What happens if you only use REAPER, and never launch the other DAWs?

I never lose communication with the 5 pin midi on my Behringer UMC1820 or the USB midi from my Akai MPD26 using REAPER, but I never launch any other DAWs. Just wondering if using one of the other DAWs could leave midi looking to the OS like it's still in use. Also, I leave my UMC1820 powered on pretty much all the time if that makes any difference.
__________________
Glennbo
Hear My Music - Click Me!!!
--
Glennbo is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 01:31 PM   #486
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 2,355
Default

I Believe you that you have these problems and good you have tried these rule out stuff so we can boil stuff down, very curious why myself and i think there is a reason somewhere, just need to find it, don't give up! info is good

--

Tried Ardour and LMMS that is new stuff to me, but got MIDI working in both and none of them destroyed REAPER, here.
Mixbus required mail and blabla just for a demo so, did not do that one
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 05-11-2020 at 02:10 PM.
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2020, 03:02 PM   #487
Rivereto Esplorado
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2020
Location: Mi ne plu uzas REAPER kaj ne plu aktivas en la forumoj.
Posts: 84
Default

Quote:
Originally Posted by Glennbo View Post
What happens if you only use REAPER, and never launch the other DAWs?

I never lose communication with the 5 pin midi on my Behringer UMC1820 or the USB midi from my Akai MPD26 using REAPER, but I never launch any other DAWs. Just wondering if using one of the other DAWs could leave midi looking to the OS like it's still in use. Also, I leave my UMC1820 powered on pretty much all the time if that makes any difference.
I only ever try Ardour and Mixbus if and when Reaper has lost the connection to see if the issue is system wide.

I plug and unplug my 204HD all the time given it has no power switch and I like to use my desktop speakers and internal soundcard with firefox.

I can have cadence open, pulseaudio killed, pulseaudio daemon running etc but only Reaper ever has the issue. I need to drill down when this happens but I think it is immediately after starting Reaper up versus it happening mid-session.

EDIT: Confirmed. As soon as I go to arm a track after startup some times (not all the time! ), I only see hw:virmidi stuff (plus the other virtual keyboards). Only a system restart fixed it temporarily.

Last edited by Rivereto Esplorado; 05-11-2020 at 03:08 PM.
Rivereto Esplorado is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2020, 02:34 PM   #488
lilith93
Human being with feelings
 
lilith93's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Karlsruhe
Posts: 387
Default

Quote:
Originally Posted by JamesPeters View Post
Cross-posting my reply here: I can't reproduce that with 6.10.

Are you running scripts or something?
I think it's due to my settings. I have another installation on a laptop and the problem does not occur there. I'll make some test with a fresh project and see.
I only have SWS and Reapack installed, but nothing is running by default.

Thanks.
__________________
https://soundcloud.com/lilith_93

Debian - Buster / XFCE
lilith93 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2020, 02:51 PM   #489
Held
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 101
Default

When you increase the default font size in libSwell.colortheme, many GUI elements don't scale accordingly. See the screenshot with examples from t preferences menu and the actions window.



Since fonts are really small on my screen, I really need to increase the font size considerable to work comfortably. A fix or solution would be greatly appreciated.

(I posted about this also in a new thread, but didn't get any responses. Maybe due to a poorly chosen title...)
Held is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2020, 11:49 PM   #490
Hypex
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2015
Location: Australia
Posts: 149
Default

Another issue I have noticed. When quitting and a few project tabs are open. It will ask in turn to save each project. Some I do and some I don't. The first project seems okay but on the other ones the yes or no widget responds but Reaper sits there as if doing nothing. Sometimes I can keep pressing it and it will Reaper will continue. But most of the time I need to cancel it and quit again.
Hypex is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.