View Single Post
Old 08-21-2019, 06:54 PM   #9
Philbo King
Human being with feelings
 
Philbo King's Avatar
 
Join Date: May 2017
Posts: 1,561
Default

Quote:
Originally Posted by letsgetthisworking View Post
Thanks, I'll look at that link!

Nvidia, yes, I tend to install only the necessary drivers and no extra bloatware, same goes for HP and other usual offenders

MIDI is part of the UA25EX, and used to work, including in Reaper, on that windows installation, but with older mainboard.
I would guess that this is now in a USB3 port than the USB2 before, and I don't have the panel connectors for USB2 interior sockets yet (my case is apparently also a bit on the older side, the connectors don't match).

If maybe the UA25EX is not 100% standards compliant and something in the maybe stricter backwards compatibility of the USB3 rubs against that, perhaps something roughly like that causes this problem... *wild guess* But maybe I'll reinstall the drivers for the whole thing.

But let's wait what happens when the USB2 connectors have arrived.
I will post what did the trick if it resolved.
There are known issues with using a USB2 audio/midi device in a machine with USB3 ports. Even if there are USB2-looking ports, they generally run through a USB3 hub inside the machine and so have problems anyway. You might consider getting an add-on (USB2 only) port if your machine has slots or whatever for it. If it doesn't help, you can always send it back for a refund.
__________________
Tangent Studio - Philbo King
www.soundclick.com/philboking - stream music
www.facebook.com/philboking - gigs and news
Philbo King is offline   Reply With Quote