View Single Post
Old 07-31-2018, 12:45 PM   #16
TheMaartian
Human being with feelings
 
TheMaartian's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Flagstaff, AZ
Posts: 348
Default

Quote:
Originally Posted by JDOD View Post
Mutha-Fucka! Check this out!
I don't know how to insert an image but you can click on it.
I won't be able to try this out until thursday night when I get home but its the first thing that I've noticed that I think might actually work!

It will have switched to 48000 from 44100 'cos I was working on some video to make a YouTube video recently.

I'll post back if it works on Thursday night or Friday morning (UK time).

Next thing I have to work out is how to stop things flipping to 48000 when I am working on video. Annoying that this affects the Tascam - it hasn't affected my other interfaces... if indeed this proves to be the problem.
Problem: Only the mixing driver is showing up, not the ASIO driver. You will always get a ton of latency through the mixing driver.

Go here and download the latest v2.11 driver (Software tab) and the installation instructions (Documents tab) if you don't have it already.

https://tascam.jp/int/product/us-16x08/download

IIRC, the 16x08 USB needs to be disconnected when installing the driver.

You may need to uninstall your current driver and reinstall, even if it's the same version.

To insert an image, use the img tags:

[img]the URL of the image[/img]
__________________
Intel i7 @ 3.4 GHz, 16 GB RAM, 2 TB HD; Win10 Home x64; AudioBox 44VSL
Studio One 4 Pro; Notion 6; Melodyne 4 Studio; Guitar Pro 7; Gig Performer 3
PreSonus FaderPort; Nektar P6; M-Audio BX8 D2; Beyerdynamic DT 880 Pro
TheMaartian is offline   Reply With Quote